Matematik

Reducering

02. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Nogen der vil være så veligt, at kigge på min reducering:

4x(2x-(1/2y))-(2x-y)(2x+y)+2xy <=>
(6x^2-2xy)-(4x+2xy-2xy+y^2)+2xy <=>
6x^2-4x^2-2xy-2xy+2xy-y^2+2xy <=>
2x^2-y^2

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2008 af Isomorphician

4x * 2x er ikke lig 6x^2

og du har glemt at opløfte 4x til 4x^2 i den ene linje, men sørme om du ikke har husket det i den næste linje! :-)

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2008 af dnadan (Slettet)

1. Brugen af biimplikation er ikke korrekt. Brug lighedstegn i stedet for.

2.Du har en regnefejl, når du ganger ind i den første parentes, det bliver 8x^2 og ikke 6x^2

3. Yderligere har du en indskrivnings fejl i linje to, der burde stå 4x^2(som du også regner videre med) og ikke 4x

4. Du har også en regnefejl fra linje 1 til 2. du har at (2x-y)(2x+y) vha. 3. kvadratsætning fås nu: (2x-y)(2x+y)= 4x^2-y^2

Ret dette og skriv dit andet forslag ned.

Svar #3
02. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Såå, nu har jeg rettet på det:

4x(2x-(1/2y))-(2x-y)(2x+y)+2xy=
(8x^2-2xy)-(4x^2-y^2)+2xy=
8x^2-2xy-4x^2+y^2+2xy?
4x^2+y^2

Svar #4
02. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

er det forresten ikke 1. kvadratsætning der bliver brugt?

(a+b)(a-b)=a^2-b^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Den ser ud til at være rigtig nu, ja.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

#4 Det er nu den 3.

Svar #7
02. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

den 3. hedder jo: (a-b)=a^2-2ab+b^2

men vi har jo ikke 2ab, den går jo ud med de andre?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

1. Kvadratsætning: (a+b)^2=a^2+b^2+2ab
2. Kvadratsætning: (a-b)^2=a^2+b^2-2ab
3. Kvadratsætning: (a+b)(a-b)=a^2-b^2

Svar #9
02. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Så må denne hjemmesiden være forkert!

http://www.rasmus.is/dk/t/U/st05k02.htm

Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Tja. Jeg har skrevet dem ned, som jeg lærte dem i 1g. Og som de vel og mærke stod i bogen.
Men det er jo egentlig også ligegyldigt. Hovedsagen er, at man kan finde ud af at bruge dem.

Svar #11
02. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)

Jep, tak

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.