Matematik

Er du klog?

02. februar 2008 af tamrotte (Slettet)
I en model for en bestemt virksomhed antages det, at afsætningsfunktionen A(x), der angiver antallet af enheder af en bestemt vare, der i et bestemt tidsrum kan sælges til prisen x, er givet ved en funktion af typen A(x)= b*x^a
I modellen antages det, at omkostningerne ved at producere en enhed af varen konstant er lig med c.

- Gør rede for, at fortjenesten F(x) som funktion af x kan udtrykkes ved
F(x)=b*x^(a+1)-b*c*x^a

Har jeg gjort ^

Baseret på en markedsundersøgelse antages i det følgende, at b=1000 og a=-1,2

- Bestem for c=5 den pris for varen, der giver den største fortjeneste (Den er løst :D)

Nu til sagen!!! :D :


Bestem udtrykt ved c den pris for varen, der giver den største fortjeneste.

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2008 af dnadan (Slettet)

F'(x)=0 og vis at der er tale om et maksimum.

Når dette er gjort fås da en x-værdi(udtryk ved c) indsæt dette i din fortjenestes funktion

Brugbart svar (1)

Svar #2
02. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvordan måler man klogskab?

Alt er vel relativt.

Svar #3
02. februar 2008 af tamrotte (Slettet)

1# Prøver at kigge på det (:

2# Helt enig ..

Brugbart svar (2)

Svar #4
10. maj 2012 af Hegelunden (Slettet)

Svaret er meget mere simpelt end det fremstår som, jeg har nemlig selv lige gennemført den opgave.

For at man kan besvare opgaven skal man have grafen for den, hvis du lave en graf hvor at du sætter c=5, vil 30 være dit toppunkt på x-aksen, dvs. at 30 vil være den bedste pris, for at få den højeste fortjeneste.

Svaret for det vil derfor være: x=6c


Skriv et svar til: Er du klog?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.