Matematik

Sinus/Cosinus!

03. februar 2008 af 887 (Slettet)
I en trekant er vinel C ret. Endvidere er siden b=3 og vinkel-
halveringslinjen Av= 4

- Bestem de ukendte sider og vinkler i trekant ABC.

Er gået lidt i står, den vinkelhalveringslinje irritere mig!

Nogle der kan hjælpe mig lkidt i gang?

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2008 af mathon

cos(A/2) = (3/4) = 0,75

A = 2*cos^-1(0,75)

a/sin(A) = b/sin(90°-A)

c = sqr(a^2+b^2)

Svar #2
03. februar 2008 af 887 (Slettet)

Tak for hjælpen, men jeg savner lidt en forklaring?

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2008 af mathon

cosinus til en spids vinkel i en retvinklet trekant er lig med forholdet mellem den hosliggende katete og hypotenusen (betragt den retvinklede trekant ADC, hvor D er vA's fodpunktet på a)

Skriv et svar til: Sinus/Cosinus!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.