Matematik
Beregning af vinkler
04. februar 2008 af
MP7 (Slettet)
Jeg skal beregne vinklen mellem a-vektor og b-vektor.
Jeg ved:
a- vektor = ( 7 5 )
b- vektor = ( 1 5 )
Hvordan griber jeg det an? Jeg kender en formel:
cos V = (a-vektor * b-vektor) / (|a-vektor | * |b-vektor|)
Er i tvivl om, |..| i denne sammenhæng betyder numeriske værdi eller linjestykke?
Jeg ved:
a- vektor = ( 7 5 )
b- vektor = ( 1 5 )
Hvordan griber jeg det an? Jeg kender en formel:
cos V = (a-vektor * b-vektor) / (|a-vektor | * |b-vektor|)
Er i tvivl om, |..| i denne sammenhæng betyder numeriske værdi eller linjestykke?
Svar #1
04. februar 2008 af mathon
...betyder vektorens numeriske værdi = vektorens længde...
cos V = (vektor_a*vektor_b)/("længden af vektor_a" * "længden af vektor_b")
cos V = (vektor_a*vektor_b)/("længden af vektor_a" * "længden af vektor_b")
Svar #2
04. februar 2008 af MP7 (Slettet)
Så jeg er nødt til at finde vektorens længde før jeg kan beregne vinklen?
- Og, når jeg har fundet førnævnte hvilke tal, skal jeg så bruge i tælleren?
- Og, når jeg har fundet førnævnte hvilke tal, skal jeg så bruge i tælleren?
Skriv et svar til: Beregning af vinkler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
