Debat

minus*minus=plus

04. februar 2008 af ¤sweety¤ (Slettet)
Hvorfor er minus gange minus lig med plus? Jeg spurgte min lærer og han sagde : "Sådan er det bare.."

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2008 af Peden (Slettet)

Se evt. her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=419039

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2008 af math-freak++ (Slettet)

Det er en definition.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2008 af The Master (Slettet)

Kan man ikke bare sige at et minus er en streg. Så hvis man har to streger man den ene står lodret mens den anden står vandret, og så danner de et pluds. -- => +
:D

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2008 af Euler (Slettet)

De fleste kommentarer i linket i #1 er slet ikke brugbare i et matematisk sammenhæng. Det er sort snak. Men hvis det kan hjælpe på forståelsen, så er det måske udmærket.

F.eks. er sheaf's konklusion i #1 (#4) falsk: "Hvis jeg siger jeg ikke er ikke glad, så er jeg glad." Udsagnet "Hvis jeg siger jeg ikke er ikke glad" er slet ikke logisk ækvivalent med at "så jeg er glad". (Overvej)

Dit spørgsmål kan besvares meget nemt ved at benytte de ordinære aksiomer.

0 = (-1)*0. Der eksisterer et nul-element, og vi kan udnytte det additive invers således, at
(-1)*0 = (-1) * (1 + (-1)). Nu kan vi benytte distributiviteten:
= (-1)*1 + (-1)(-1). Tallet 1 er neutralt over for multiplikation, så vi får, at
0 = (-1) + (-1)(-1), og dette er logisk ækvivalent med 1 = (-1)(-1).

Svar #5
04. februar 2008 af ¤sweety¤ (Slettet)

wow.. tak for hjælpen :)

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2008 af silur (Slettet)

#4
Kritikken er berettiget, dog efterlyser refererede tråd en forklaring forståelig for en 8. årig. Eftersom forudsætningerne for at forstå den korrekte forklaring mangler, må en vis portion håndvifteri være berettiget.

Brugbart svar (0)

Svar #7
10. februar 2008 af Munck (Slettet)

Well.
Har dette ikke så matematiske bevis.

Overvej en gin og tonic, mh godt (plus).

Overvej gin for sig, ikke godt (minus).
Overvej toniec for sig, ikke godt (minus)

Gin*toniec = Plus!

Brugbart svar (0)

Svar #8
18. februar 2008 af Habibti88 (Slettet)

#7 lamt!


Skriv et svar til: minus*minus=plus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.