Matematik
find f funktionen
05. februar 2008 af
seriøs (Slettet)
Kvælstofdioxid er en giftig luftart, der selv i små koncentrationer kan give mennesker luftvejsproblemer. dannes i atmosfæren fra kvælstofmonoxid NO og ozon . NO r et typisk produkt fra industri, kraftværker og bilers udstødning.
EU har gennemført et direktiv om luftforureningn . Direktivet fastsætter en maksimal årsmiddelværdi for på 40 µg / m gældende fra år 2010.
Nedenfor ses en tabel med målinger fra en målestation på Banegårdsgade i Århus.
Tidspunkt kl.00 kl.01 kl.02 kl.03 kl.04
NO(2) i µg / m 16,7 6,1 13,5 23,8 36,4
Jegg skal finde f som funktionen, der angiver luftens indhold af i µg / m målt i Banegårdsgade i Århus som funktion af antal timer efter kl. 00 til den 19. maj 2005.
Er det sådan?
f(x) = 16,7 + 00x
Kvælstofdioxid er en giftig luftart, der selv i små koncentrationer kan give mennesker luftvejsproblemer. dannes i atmosfæren fra kvælstofmonoxid NO og ozon . NO r et typisk produkt fra industri, kraftværker og bilers udstødning.
EU har gennemført et direktiv om luftforureningn . Direktivet fastsætter en maksimal årsmiddelværdi for på 40 µg / m gældende fra år 2010.
Nedenfor ses en tabel med målinger fra en målestation på Banegårdsgade i Århus.
Tidspunkt kl.00 kl.01 kl.02 kl.03 kl.04
NO(2) i µg / m 16,7 6,1 13,5 23,8 36,4
Jegg skal finde f som funktionen, der angiver luftens indhold af i µg / m målt i Banegårdsgade i Århus som funktion af antal timer efter kl. 00 til den 19. maj 2005.
Er det sådan?
f(x) = 16,7 + 00x
Svar #1
05. februar 2008 af peter lind
Der er et tydeligt minimum kl.1. En lineær funktion kan ikke have sådan et minimum, så din foreslået funktion kan ikke give et godt resultat. Jeg vil foreslå at du i første omgang forsøger med en funktion f(x)=ax^2+bx+c. a,b og c an så findes ved lineær regression(mindste kvadraters metode)
Svar #2
05. februar 2008 af seriøs (Slettet)
Tidspunkt kl.00 - kl.01 - kl.02 - kl.03 - kl.04
NO(2) i µg / m 16,7 - 6,1 - 13,5 - 23,8 - 36,4
Hvorfor kan jeg ikke have det som minimum?
Du forslår denne: funktion f(x)=ax^2+bx+c. a,b og c
Det forstår jeg ikke :o(
NO(2) i µg / m 16,7 - 6,1 - 13,5 - 23,8 - 36,4
Hvorfor kan jeg ikke have det som minimum?
Du forslår denne: funktion f(x)=ax^2+bx+c. a,b og c
Det forstår jeg ikke :o(
Skriv et svar til: find f funktionen
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
