Matematik
Linær og eksponentiel
05. februar 2008 af
smilla. (Slettet)
hjælp mig!
figuren viser Danmarks udgifter til undervisning i 1986 og 1998.
2 søjler i et diagram:
på den første 1986 - 43,8
på den anden 1998 - 88,5
a) bestem hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2010 under forudsætning af, at disse udgifter vokser linært i perioden 1986-2010
b) bestem hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2010 under forudsætning af, at disse udgifter vokser eksponentielt i perioden 1986-2010
figuren viser Danmarks udgifter til undervisning i 1986 og 1998.
2 søjler i et diagram:
på den første 1986 - 43,8
på den anden 1998 - 88,5
a) bestem hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2010 under forudsætning af, at disse udgifter vokser linært i perioden 1986-2010
b) bestem hvor store Danmarks udgifter til undervisning vil være i 2010 under forudsætning af, at disse udgifter vokser eksponentielt i perioden 1986-2010
Svar #1
05. februar 2008 af 2rani (Slettet)
Først skriver du funktionen...(a)
f(x) = ax+b
hvor a = y2-y1/x2-x1
og b = y1-ax1
x1 = 1986 x2 = 1998
y1 = 43,8 y2 = 88,5
Så sætter du bare x = 2010
(b)
f(x) = b*a^x
hvor a = (x2-x1)KVDROD (y2/y1)
og b = y1/a^x1
x1 = 1986 x2 = 1998
y1 = 43,8 y2 = 88,5
Så sætter du bare x = 2010
f(x) = ax+b
hvor a = y2-y1/x2-x1
og b = y1-ax1
x1 = 1986 x2 = 1998
y1 = 43,8 y2 = 88,5
Så sætter du bare x = 2010
(b)
f(x) = b*a^x
hvor a = (x2-x1)KVDROD (y2/y1)
og b = y1/a^x1
x1 = 1986 x2 = 1998
y1 = 43,8 y2 = 88,5
Så sætter du bare x = 2010
Svar #3
05. februar 2008 af smilla. (Slettet)
det får jeg også nu :)
gider du ikke være sød og prøve at regne (b) ud også, så jeg kan se hvad du får?
gider du ikke være sød og prøve at regne (b) ud også, så jeg kan se hvad du får?
Skriv et svar til: Linær og eksponentiel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
