Matematik
monotoniforhold
06. februar 2008 af
humlegaarden1973 (Slettet)
f(x)= (x^2+a)/(x+b)
f er voksende ]-ue,-3]
f er aftagende [-3,-2] og [-2,-1]
f er voksende [-1, ue[
f er ikke defineret i -2
opgaven lyder: bestem a og b
har differentieret således og tjekket på CAS
f'(x)= (x^2+2xb-a)/((x+b)^2)
Hvordan kommer jeg videre herfra?
Mange hilsner en fortvivlet...
f er voksende ]-ue,-3]
f er aftagende [-3,-2] og [-2,-1]
f er voksende [-1, ue[
f er ikke defineret i -2
opgaven lyder: bestem a og b
har differentieret således og tjekket på CAS
f'(x)= (x^2+2xb-a)/((x+b)^2)
Hvordan kommer jeg videre herfra?
Mange hilsner en fortvivlet...
Svar #1
06. februar 2008 af peter lind
Man kan ikke dividere med 0, så funktionen er ikke defineret for x+b=0
Af oplysningerne fremgår det at f har lokalt maksimum i -3
Af oplysningerne fremgår det at f har lokalt maksimum i -3
Skriv et svar til: monotoniforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
