Matematik
kvadratrod
07. februar 2008 af
Lisa02 (Slettet)
Hej,
jeg har prøvet at regne følgende opg. ud:
kvadrod(32)/(2*kvadrod(2)
Jeg får svaret til 2 hvilket jo ikke er rigtigt.
Ved at taste det ind på min lommeregner får jeg det til 4, dvs. jeg har regnet noget forkert.
tak
jeg har prøvet at regne følgende opg. ud:
kvadrod(32)/(2*kvadrod(2)
Jeg får svaret til 2 hvilket jo ikke er rigtigt.
Ved at taste det ind på min lommeregner får jeg det til 4, dvs. jeg har regnet noget forkert.
tak
Svar #1
07. februar 2008 af mathon
...det bli'r da 2!!!
sqrt(32)/(2sqrt(2)) = sqrt(4^2*2)/(2sqrt(2)) = (4sqrt(2))/(2sqrt(2)) = 2
sqrt(32)/(2sqrt(2)) = sqrt(4^2*2)/(2sqrt(2)) = (4sqrt(2))/(2sqrt(2)) = 2
Svar #2
07. februar 2008 af tal-pædagog (Slettet)
Forlæng brøken med kvr(2):
kvr(32)/(2kvr(2)) = kvr(2)kvr(32)/(2kvr(2)²)
og da nu kvr(2)²=2, får man
kvr(2)(kvr(32)/(2kvr(2)²) = kvr(2)kvr(32)/4
og de to kvadratrødder samles idet kvr(2)kvr(32)=kvr(2*32)=kvr(64)=8, dvs.
kvr(2)kvr(32)/4=8/4=2
så jeg får det også til 2! Du har indtastet parenteserne forkert på din lommeregner!
kvr(32)/(2kvr(2)) = kvr(2)kvr(32)/(2kvr(2)²)
og da nu kvr(2)²=2, får man
kvr(2)(kvr(32)/(2kvr(2)²) = kvr(2)kvr(32)/4
og de to kvadratrødder samles idet kvr(2)kvr(32)=kvr(2*32)=kvr(64)=8, dvs.
kvr(2)kvr(32)/4=8/4=2
så jeg får det også til 2! Du har indtastet parenteserne forkert på din lommeregner!
Svar #3
07. februar 2008 af Lisa02 (Slettet)
Tak for hjælpen. Kan godt se, at det bare var mig der havde tastet forkert ind på lommeregneren.
Skriv et svar til: kvadratrod
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
