Matematik
rumfang og kugle
07. februar 2008 af
Molinus (Slettet)
Har fået opgivet et rumfang på 0,50dm^3 = 50cm^3 opgivet.
Jeg skal bestemme radius og overfladeareal af en kugleformet beholder med samme rumfang?
¨jeg forstår simpelthen ikk hvordan jeg skal gøre det. der skal vel isoleres en hel del størrelser?
Jeg skal bestemme radius og overfladeareal af en kugleformet beholder med samme rumfang?
¨jeg forstår simpelthen ikk hvordan jeg skal gøre det. der skal vel isoleres en hel del størrelser?
Svar #1
07. februar 2008 af Danielras (Slettet)
Du har jo fået hjælp til dette en gang, og som nævnt i det indlæg er 0,5dm^3 = 500cm^3.
Formlen for rumfanget af en kugle er:
V = (4/3) * pi * r^3
Du ved at rumfanget skal være 500cm^3:
500 = (4/3) * pi * r^3
1500/4pi = r^3
r = (1500/4pi)^(1/3)
Indsæt den fundne r i udtrykket for overfladearealet af en kugle, og udregn. Overfladearealet findes ved:
O = 4*pi *r^2
Formlen for rumfanget af en kugle er:
V = (4/3) * pi * r^3
Du ved at rumfanget skal være 500cm^3:
500 = (4/3) * pi * r^3
1500/4pi = r^3
r = (1500/4pi)^(1/3)
Indsæt den fundne r i udtrykket for overfladearealet af en kugle, og udregn. Overfladearealet findes ved:
O = 4*pi *r^2
Svar #2
07. februar 2008 af Molinus (Slettet)
tak - forstod ikk forklaringen sidst, men nu giver det mening.
Skriv et svar til: rumfang og kugle
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
