Matematik

HJÆLP!!

10. februar 2008 af hillerodmaria (Slettet)
hej:D er der nogen der kan hjælpe mig med min matmatik opgave som jeg er gået i stå med..
opgave 2.4 lyder på:

Ved at gå over til at bruge genbrugspapir kan skolen medvirke til yderligere miljøgevinster. Energiforbruget ved fremstilling af en ton papir er:nyt papir 7400kWh
genbrugspapir 3600kWh
et ark A4-papir vejer 5 gram.
Hvor mange kWh sparer skolen, ved at bruge genbrugspapir?

På forhånd tak;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2008 af josemaria (Slettet)

Står der ikke noget om, hvor meget papir skolen bruger? For så er den da meget lige til, denne opgave..

Svar #2
11. februar 2008 af hillerodmaria (Slettet)

hehe..skolen bruger 340000 ark A4-papir;) vil være meget taknemmelig hvis du/I løser den 100% rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. februar 2008 af juventuz (Slettet)

Tænk dig lidt om.... den er, ligesom #1 siger, meget lige til:

Find hvor mange ton skolen bruger. HINT: antal ark * 5. dette får du i gram, hvorfor du derefter gør hvad...?
Find forskellen mellem nyt - og genbrugspapir's kwh-forbrug på et ton. HINT: største tal fra det mindste (nemt).
Gang så det fremfundne tal med antal ton skolen bruger.

Spørg hvis der er problemer!

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2008 af juventuz (Slettet)

Opgaven giver, efter mine beregninger: 64***** kwh

Svar #5
11. februar 2008 af hillerodmaria (Slettet)

jeg forstår dig ikke:S Kan du ikk opstille regningen som du har gjort:D

Svar #6
11. februar 2008 af hillerodmaria (Slettet)

jeg har sagt 340000*5=1700000 OG DEREFTER HAR JEG LAVET DEN OM TIL T OG HAR FÅET DET TIL 1,7 T. SÅ HAR JEG SAGT 7400-3600KWH OG HAR FÅET DET TIL 3800 OG DEREFTER GANGET DET MED 1,7 ALTSÅ=3800*1,7=6460
SKOLEN SPARER 6460kWh. ER DET RIGTIGT??

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2008 af juventuz (Slettet)

1: Find hvor mange ton skolen bruger. HINT: antal ark * 5. dette får du i gram, hvorfor du derefter gør hvad...?
2: Find forskellen mellem nyt - og genbrugspapir's kwh-forbrug på et ton. HINT: største tal fra det mindste (nemt).
3: Gang så det fremfundne tal med antal ton skolen bruger
__________________________________________________________________________

1: 340000 ark*5gram = 1700000gram. Lav dette om til ton (hvor mange ton går der på ét ton?) dvs. divider med...

2: nyt-genbrugspapir= 7400kwh-3600kwh= 3800kwh

3: 3800kwh * med det resultat du får i nr. 1 = det skolen sparer i kwh

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2008 af juventuz (Slettet)

rigtigt!

Svar #9
11. februar 2008 af hillerodmaria (Slettet)

Så det er 6460 kWh? Tak for hjælpeN<3

Svar #10
11. februar 2008 af hillerodmaria (Slettet)

Så det er 6460 JUBIIIII:P tjak for hjælpen <3

Brugbart svar (0)

Svar #11
11. februar 2008 af juventuz (Slettet)

Ja det er 6460kwh. Så lidt...

Skriv et svar til: HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.