Matematik

differentialregning

10. februar 2008 af martin232 (Slettet)
en linie l, går gennem punkterne (1;1) og (14/3;-8/3). En anden linie m går gennem (14/3;-8;3) og (-(7/4);-(4/7)). Vis at l og m er tangenter til grafen for f(x)=1/x

beregn vinklen mellem l og m

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2008 af mathon

ud fra anvendelse af
topunktsformlen

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

to gange
finder du ligningerne for
l: y = a1x + b1
og
m: y = a2x + b2

og den spidse vinkel, v_spids
af

tan(v_spids) = |a1-a2|/|1+a1*a2|


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2008 af mathon

med tilføjelsen tan(v_spids) = |a1-a2|/|1+a1*a2|
såfremt
a1*a2 er forskellig fra -1

ER a1*a2 = -1, er l og m ortogonale.

Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.