Matematik

Tretrinsreglen, hvor f(x)=-x^2+3x

13. februar 2008 af TinnaDSS (Slettet)
Givet funktionen f(x)=-x^2+3x
a) Benyt tretrinsreglen til at beregne f'(x)

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal indsætte f(x) i tretrinsreglen, for jeg får ihvertfald ikke det som det skal give. Facit ved jeg skal give -2x+3.

Nogen som kan hjælpe mig? På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2008 af Matkaj

I det generelle udtryk for tretrinsreglen indgår der et f(x), istedet for f(x) indsætter du dit specifikke funktionsudtryk.

Vis det du har lavet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2008 af mathon


1)
f(xo+h)-f(xo) = -(xo+h)^2+3*(xo+h)-(-xo^2+3xo) =

-(xo^2+2*h*xo+h^2)+3xo+3h+xo^2-3xo = -xo^2-2*h*xo-h^2+3xo+3h+xo^2-3xo =

-2*h*xo+3h-h^2 = (-2*xo+3-h)h

2)
[f(xo+h)-f(xo)]/h = [(-2*xo+3-h)h]/h = -2*xo+3-h

3)
for h -> 0
går
limes -2*xo+3-h mod -2xo+3 = f'(xo)

Svar #3
13. februar 2008 af TinnaDSS (Slettet)

Mange tak for hjælpen! Jeg tror, jeg har forstået, hvordan man bruger tretrinsreglen nu!

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2008 af AlexP (Slettet)

Siger også tak, da jeg først lige fandt ud af, hvad det hele gik ud på :D

Skriv et svar til: Tretrinsreglen, hvor f(x)=-x^2+3x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.