Matematik

Blækregning

13. februar 2008 af Matematikidioten (Slettet)
Hej, Jeg har fået en blækregning til rigtig at ''hygge'' mig med her i vinterferien. Blækregningen består i at jeg skal løse 21 opgaver som tager udgangspunkt i forskellige metoder. Men, jeg har et rimeligt stort handicap i matematik, dvs. Jeg er bare ringe til det.
Det er 8 klasses opgaver så jeg regner med at det ikke er noget problem for jer derude :) PLEASE forklar uddybende og ''malende''.

1) En fodboldbane har målene 120*70 meter.
Tegn banen i målestoksforholdet 1 : 1000
Beregn derefter banens virkelige areal og omkreds
Tegningens areal og omkreds.

2)I Vesttyskland køber Jørgensen et lille tv for 425 D-Mark
Kursen for D-Mark er 348
Hvor meget koster fjernsynet i danske kroner?
I danmark koster det samme fjernsyn 2365 kr.
Hvor mange procent har Jørgensen sparet i forhold til den danske pris? (helt tal)

3)
Løs ligningen 5(x + 7) - 2(x - 9) = 6x + 2 (8 - 4x)

4) Et almindeligt postkort måler 14*9 cm.
Frimærket måler 2*3 cm.
Hvor mange procent udgør frimærket af hele kortets areal.

5) 9,6 meter gardinstof koster 446,40 kr.
Hvor meget skal man betale for 14,4 meter af dette stof?

6) Andersen har 103 km til sit sommerhus. Han kører derop i weekenden med en gennemsnitsfart på 78 km/t.
Hvor mange minutter bruger han til at komme frem og tilbage til sommerhuset (helt tal)?

7) En byggegrund måler 60*90 meter. Arkitekt Ibsen skal tegne den i målestoksforholdet 1:250
Hvor lang og hvor bred skal terningen være?

8) På et bælgmørkt loft hænger, 5 røde, 2 hvide og 3 blå sokker til tørre.
Hvad er sandsynligheden for, at man i dette mørke får fat i en sok som er:
a)blå b)hvid c)blå eller rød d)ikke rød
Hvor mange sokker skal mindst tages ned for at være sikker på at få to af den samme farve?

9) En cykelhandler køber en cykel hjem for 1325,00.
Omkostningerne til fragt og andet bliver 85,00 kr.
Hvad bliver cyklens salgspris, når forhandleren ønsker at tjene 28%? (helt tal)


1) Joan, Niels og kent skal dele 992 kr. i forholdet 1:3:4
Hvor meget får de hver?
Hvor meget ville de få hver, hvis forholdet var 2:6:8

2) En arv på 45.500 kr. skal fordeles mellem 4 arvinger, sådan at A får 36%, B får 20%, C får 15,5% og D får resten.
Hvor mange procent af arve får D?
Hvor mange penge får de 4 arvinger hver?

3) Beregn værdien af udtrykket: x^2 - y * x, for

A) x = 10 og y = 7
b) x = 17 og y = 12
C) x = 25 og y = 24,5


4) hvor lang tid er der fra:

a) kl. 02.30 til kl. 14.15
b) kl. 19.25 til kl. 00.05
c) kl. 06.42 til kl. 03.10

5) En vognmand kørte i en periode disse antal km pr dag:
18 96 82 110 46 59 33 86 56 42,5 60,4 204,1
Hvor mange km kørte han i gennemsnit pr. dag?
Hvor mange dage kørte han over gennemsnittet?

6) På en vaskemaskine indkøbt for 9750,00 kr. tabte forhandleren 8% ved salget,
Hvor meget solgte han maskinen for?

10) Find summen af samtlige kvadrat-tal i talrækken fra 1-100 (incl.)

Okay skal vidst lige hvile fingrene lidt nu.. Hvis i synes disse spørgsmål virker underlige/falske for en 8 klasse skal i lige vide at jeg blev konstateret talblind i de mindre klasser, er kommet efter det men er stadig ringe til matematik, så ville lige prøve og se om i knne hjæloe :)

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2008 af *CS* (Slettet)

Prøv først selv, så skal vi nok vejlede dig.

Svar #2
14. februar 2008 af Matematikidioten (Slettet)

Opgave nummer 2 er jeg kommet lidt i tvivl over 348*4,25=1479, dvs. at det koster 1479 kroner i tyskland, og i dk koster det 2365kr, hvordan kommer jeg frem til hvor mange procent han vil spare ved at købe det i tyskland?

Svar #3
14. februar 2008 af Matematikidioten (Slettet)

Opgave 3 er en ligning ... Det kan jeg ikke finde ud af desværre.. Ville være gnialt hvis en her havde en forklaring :)

Svar #4
14. februar 2008 af Matematikidioten (Slettet)

Opgave 4 har jeg desværre også problemer med da jeg ikke kan komme frem til hvilken procentdel frimærket har på postkortet..

Svar #5
14. februar 2008 af Matematikidioten (Slettet)

I opgave 5 er jeg helt blank..

Svar #6
14. februar 2008 af Matematikidioten (Slettet)

Har lavet 1 2 4 5 6, mangler stadig 3 som er en ligning, overhovedet nogen her?

Brugbart svar (1)

Svar #7
14. februar 2008 af *CS* (Slettet)

5(x + 7) - 2(x - 9) = 6x + 2(8 - 4x)

Start med at gange ind i parenteserne. F.eks.:
5x+35-2x+18= fortsæt selv

Derefter isolerer du x'erne og de "rene" tal.

Svar #8
21. februar 2008 af Matematikidioten (Slettet)

Mange tak for hjælp med ligningen :).. Fik 4 i min sidste blækregning.. Så nu må vi se :)

Skriv et svar til: Blækregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.