Matematik
Stamfunktioner
13. februar 2008 af
DetNini (Slettet)
Hvordan finder man stamfunktionen til f(x)=1/sqrt(x)+4x^2 ??
det er kvadratroden jeg ikke helt kan finde ud af, da jeg kun mener, at vi har lært f(x)=sqrt(x) svarer til 1/2sqrt(x)...
det er kvadratroden jeg ikke helt kan finde ud af, da jeg kun mener, at vi har lært f(x)=sqrt(x) svarer til 1/2sqrt(x)...
Svar #1
13. februar 2008 af dnadan (Slettet)
benyt:
S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)
samt
1/sqrt(x)= 1/(x^(½))=x^(-½)
S x^a dx = 1/(a+1)*x^(a+1)
samt
1/sqrt(x)= 1/(x^(½))=x^(-½)
Skriv et svar til: Stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
