Matematik

udregning på lommeregner

13. februar 2008 af seriøs (Slettet)
Jeg har indtastet noget på lommeregneren, men jeg får ikke det rigtige facit, som det der er angivet i bogen..


4^kvardratrod(1+0,064)(1+0,124)(1-0,057)(1+0,038)

Er der en, der kan fortælle mig, hvad der går galt?

Svar #1
13. februar 2008 af seriøs (Slettet)

ups' jeg glemte, at skrive at der skal -1 tilsidst efter kvardratrod:


4^kvardratrod(1+0,064)(1+0,124)(1-0,057)(1+0,038) - 1


facit 0,0402 = 4,02 %

Men underligt nok får jeg det til 0,1174053966

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2008 af 9200 (Slettet)

Det kunne jo være en fejl i facit.

Svar #3
13. februar 2008 af seriøs (Slettet)

Kan du evt. indtaste det på din lommeregner og fortælle mig hvad du får?
Nej' jeg har nemlig prøvet en anden af den slags fra bogen, og jeg får det stadige ikke til det samme.

Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad skal den fjerde rod præcis tages af.

- Husk kvadratroden af x = x^½ men den fjerde rod af x = x^(1/4)

Det andet du skriver giver ej så meget mening.

Svar #5
13. februar 2008 af seriøs (Slettet)

dnadan jeg forstår ikke hvad du mener, det jeg har skrevet er 4 kvardratrod af de tal og ikke noget med en halv eller x :o)

jeg får det stadig ik til det samme

Brugbart svar (0)

Svar #6
13. februar 2008 af dnadan (Slettet)

den fjerde kvadratrod giver ikke mening.
Er det den fjerde rod (også skrevet som ^(1/4)

Og er det af alle tal? eller er 1 tallet ikke med?

Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

((1+0,064)(1+0,124)(1-0,057)(1+0,038))^(1/4)

eller

(1+0,064)^(1/4)(1+0,124)(1-0,057)(1+0,038)

Svar #8
13. februar 2008 af seriøs (Slettet)

dnadan

- 1 skal trækkes fra tilsidst efter at jeg har taget 4 kvardratrod.

ok. tak for hjælpen, den første gav det rigtig facit, men ikke det første
men hvorfor skal jeg indtaste 1/4 i stedet for det der står i bogen kvardrat 4 af (1+0,064)^(1/4)(1+0,124)(1-0,057)(1+0,038)


Nu bliver jeg helt forvirret, gælder det også med 3^kvardratrod af noget

Brugbart svar (0)

Svar #9
13. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Det gælder:

Den n'te rod=x^(1/n)

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Ta' et kig på følgende:
http://peecee.dk/upload/view/97463
Så vil du se, at for:
den n-te rod af x(eller noget helt andet) der kan dette skrives som: x^(1/n)

Men lad venligst vær med at skrive den fjerde kvadratrod, det er der ikke noget der hedder. Det hedder den fjerde rod. Den tredje rod kaldes også kubikroden. Kvadratroden er heraf bare en hurtigere måde at sige den anden rod.

og forresten:
'ok. tak for hjælpen, den første gav det rigtig facit, men ikke det første' det giver ikke så megen mening :-)

Men så er det:
((1+0,064)(1+0,124)(1-0,057)(1+0,038))^(1/4)-1
Prøv at taste det ind på lommeregneren, så fås: .04017 (såfremt der skal tages den fjerde rod af alle de 4 parenteser, hvorefter 1 trækkes fra)


Svar #11
13. februar 2008 af seriøs (Slettet)

:o) ups'..

Det vil sige at tage rod fra 2 kan man godt indtaste således 2^rod af feks 45 ik? men ikke af rod 3 o.s.v.


jeg har en som lyder:

0,242 + 0,163 + 0,084 på 3 år dvs rod 3

((1+0,024)(1+0,163)(1+0,084))^(1/3)-1 = ?

Skriv et svar til: udregning på lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.