Matematik

andengradsligning

13. februar 2008 af pianoforte (Slettet)
hej ... har siddet lang tid med en opgave .. nogle der ved hvordan man skal gribe den an? :

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen ax^2 + 2x + c = 0 har netop én løsning.


tusind tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Hvordan finder du rødderne i en andengradsligning? Prøv at se på formlen, og se hvad der skal til for at den kun giver et svar..

Svar #2
13. februar 2008 af pianoforte (Slettet)

jeg har prøvet noget retning af det her:

D = b^2 - 4ac
Jeg ved at D må være 0, da der kun er en rod, altså:
0 = 4 - 4ac

x = -2 / 2a


er jeg på den rette vej? hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Så har vi jo at:

0 = b^2 - 4ac

b^2 = 4ac

b = sqrt(4ac).. Det er vel det man kan sige om a og c.. Med mindre der er et eller andet smart?

Svar #4
13. februar 2008 af pianoforte (Slettet)

okay, tak .. ville det så ikke være:

0 = b^2 - 4ac

b^2 = -4ac

b = sqrt(-4ac)..

Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2008 af KristofferFage (Slettet)

Ikke noget minus.. Når du skal have b^2 over på den anden side, skal du jo trække b^2 fra på begge sider:

- b^2 = - 4ac

b^2 = 4ac

Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.