Matematik

Lineær funktion

14. februar 2008 af hamderdenanden3 (Slettet)
Bestem en forskift for den lineære funktion f, vis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0) og løs ligningen F(x)=3

Svar #1
14. februar 2008 af hamderdenanden3 (Slettet)

f(x)=3

Brugbart svar (7)

Svar #2
14. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Start med at finde forskriften.

Brugbart svar (4)

Svar #3
14. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

f(x)=y=ax+b

Svar #4
14. februar 2008 af hamderdenanden3 (Slettet)

ja... a=y2-y1/x2-x1 right? a=0-10/-3-2 <=> a=-10/-5 <=> a=2 ?tror der er noget galt

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Hvorfor skulle der være noget galt?

Svar #6
14. februar 2008 af hamderdenanden3 (Slettet)

Fordi facit skal være f(x)3x-5

og hvordan bestemmer jeg b?

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2008 af mathon

brug to-punktsformlen

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1), når (x1,y1)=(2,10) og (x2,y2)=(-3,0)
og
reducer til
formen
y = ax + b

F(x) = (a/2)x^2+bx+k = 3

(a/2)x^2 + bx + (k-3) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2008 af Sherwood (Slettet)

Sæt a og et af punkterne ind i:

f(x)=ax+b

Svar #9
14. februar 2008 af hamderdenanden3 (Slettet)

JEg får altså f(x)=2x+6
og hvis f(x)=3 så er f(x)2x+6=3 <=> x=-1½

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. februar 2008 af mathon

læg nu mærke til teksten
"Bestem en forskrift for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0) og løs ligningen F(x)=3"

F(x) er en stamfunktion til f(x)=2x+6

udfør
med a=2 og b=6

F(x) = (a/2)x^2+bx+k = 3

(a/2)x^2 + bx + (k-3) = 0

Brugbart svar (1)

Svar #11
14. februar 2008 af cepta (Slettet)

I en lineær funktion finder du b ved: y1-a*x1 eller y2/a*x2.
2,10) og (-3,0)

Din a: (0-10)/(-3-2)= 2

din b: 10-2*2= 6

Så har du forskriften f(x)=2*x+6. der må være noget galt med facit.

Svar #12
14. februar 2008 af hamderdenanden3 (Slettet)

Tak skal i have :)

Brugbart svar (8)

Svar #13
01. juni 2009 af Krede (Slettet)

Vi ved flg.:

f(x)=3, (2;10) & (-3;0)

Funktion:

f(x)=ax+b

Udregning af a:

a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

a = (0 - 10) / (-3 - 2)

a = -10 / -5

a = 2

Udregning af b:

b = y1 - a · x1

b = 10 - 2 · 2

b = 10 - 4

b = 6

Løsning som funktion:

y = 2x + 6

Løsning af ligning:

y = ax + b

3 = 2x + 6

3 = 2x + 6 - 6

3 - 6 = 2x

-3 = 2x

-3 / 2 = 2x / 2

x = -1,5

Sådan... håber også ander kunne bruge dette.

Krede.


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. oktober 2010 af busbus (Slettet)

grafen for en lineær funktion y=ax+b går gennem punkterne (-6,2) og (2,8)

a) bestem tallene a og b

nogen der har mulighed for at hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. januar 2012 af momix (Slettet)

(-6,2) og (2,8)


         8 - 2
                                        6
a  = -----------  =            ------ =  0.75
                                       8
          2--6


b = 2 -  0.75 * -6 = 6.5

 

 

Ups, skrevet 28. oktober 2010


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.