Matematik
plangeometri
16. februar 2008 af
Janeerendarling (Slettet)
I et koordinatsystem i rummet har en plan a ligningen 2x-y+z+3=0 og en linie l har har parameterfremstillingen (x,y,z)= (1,2,3)+t*(1.-1,1)
undersøg om P(4,-1.6) er et punkt på l, og bestem projektionen af p på a
undersøg om P(4,-1.6) er et punkt på l, og bestem projektionen af p på a
Svar #1
16. februar 2008 af andersbm (Slettet)
Prøv at sætte punktet p ind i ligningen for l pg se om venstre siden bliver lig højre siden.
Den næste er bare at slå formlen op for projektionen af p på a, hvis ikke du kan huske den og så sætte ind.
Den næste er bare at slå formlen op for projektionen af p på a, hvis ikke du kan huske den og så sætte ind.
Svar #2
16. februar 2008 af Janeerendarling (Slettet)
hvor skal jeg sætte p ind i (x,y,z)= (1,2,3)+t*(1.-1,1)?
Svar #3
16. februar 2008 af ibibib (Slettet)
#1. En linje i rummet har ikke en ligning.
#0. Du veksler frit mellem komma og punktum i dine koordinatsæt?
Løs ligningerne
1+t=4
2-t=-1
3+t=6
Hvis de har samme løsning ligger punktet på linjen.
#0. Du veksler frit mellem komma og punktum i dine koordinatsæt?
Løs ligningerne
1+t=4
2-t=-1
3+t=6
Hvis de har samme løsning ligger punktet på linjen.
Skriv et svar til: plangeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
