Matematik

hjælp...

17. februar 2008 af JTPUK (Slettet)
vurdér besøgstallet i 2010 for voksne, hvis tendensen forsætter.

år: 2002 = 14028 besøgende
år: 2003 = 14310 besøgende
år: 2004 = 16384 besøgende
år: 2005 = 17450 besøgende
år: 2006 = ?
år: 2007 = ?
år: 2008 = ?
år: 2009 = ?
år: 2010 = ?

Hvad skal jeg gøre??

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Lav en regression på modellen. :)

Svar #2
17. februar 2008 af JTPUK (Slettet)

Lav en hvad for en??

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: En regression. Dvs finde den matematiske sammenhæng imellem årstallene og antallet af besøgende. Sandsynligvis har du gjort det i Excel før; ellers kan din lommeregner nok også gøre det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2008 af bahar16 (Slettet)

Hvis du har en TI89 lommeregner, skal du blot gå ind på "Stats/List" => indsæt din tal på list1 og list2 => F4 => 3:Regressions

Svar #5
17. februar 2008 af JTPUK (Slettet)

Nu har jeg ikke sådan en lommeregner. og ta' lige et kig på de tal.
Intet passer sammen. det ene år er der flere besøgende end det andet og det 3 er et helt andet tal igen.
Der må være en måde her?!?!?!

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#5: Der er ingen, der har sagt, at de skal ligge perfekt. ;) Prøv at taste dem ind i Excel og lav et XY-plot over dem. Hvordan ser de ud til at ligge? På en ret linje? Eksponentielt? etc

Svar #7
17. februar 2008 af JTPUK (Slettet)

hmm jeg trode der var en anden måde. Fik det vist i skolen hvordan man kunne udregne det, men kan ikke finde mine notater og vi må ikke bruge excel.

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2008 af Jerslev (Slettet)

#7: Tja, du for opgivet x antal punkter og skal finde et punkt længere ude end du får opgivet. Det lugter langt væk af regression, hvis man spørger mig. Hvis regressionen er linær kan det også laves i hånden, så du ikke har behov for Excel eller din lommeregner, men så bliver det straks mere indviklet.

Svar #9
17. februar 2008 af JTPUK (Slettet)

Kan du forklare mig hvordan?? Jeg har også indesk tal hvis det er?!?

Skriv et svar til: hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.