Matematik
Brøk - matematik
23. august 2004 af
Maria17 (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med at komme fra dette udtryk:
((-h)/(2*(h+2)))/(h)
til dette:
(-1)/(2*(h + 2))
???
Jeg kan ikke helt se hvordan det kan lade sig gøre.
Hilsen Maria
((-h)/(2*(h+2)))/(h)
til dette:
(-1)/(2*(h + 2))
???
Jeg kan ikke helt se hvordan det kan lade sig gøre.
Hilsen Maria
Svar #1
23. august 2004 af Lurch (Slettet)
Se på brøkken som, b=2(h+2)
(-h/b)/(h/1)
Man ganger så med den omvendte
(-h/b)/(h/1)=(-h/b)*(1/h)=(-h*1/b*h)=-1/b
(-h/b)/(h/1)
Man ganger så med den omvendte
(-h/b)/(h/1)=(-h/b)*(1/h)=(-h*1/b*h)=-1/b
Svar #2
23. august 2004 af Lurch (Slettet)
Jeg brugte bare b, for at simplificere det for dig. I den rigtige udregning skriver du selvfølgelig bare 2(h+2) i stedet for
Skriv et svar til: Brøk - matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
