Matematik

hjææælpp

17. februar 2008 af hjælpmig! (Slettet)
Antallet af radioaktive kerner i et præparat er til et bestemt tidspunkt No = 4,3 * 10^18, og henfaldskonstanten er k = 0,038 (enheden er s^-1).

a) opstil et udtryk for antallet N(t) af tilbageværende kerner til tidspunktet t (sekunder).

b) Beregn halveringstiden.

c) Hvor mange kerner henfalder der pr. sekund til tidspunket t = 60 sekunder?

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Hint:
N(t)=N0*exp(-k*t)


Svar #2
17. februar 2008 af hjælpmig! (Slettet)

Ja, det forstår jeg desværre ikke så meget af.

Svar #3
17. februar 2008 af hjælpmig! (Slettet)

Nårhh ahh tror jeg forstår det nu .. altså hvis hintet er til a)
Men hva med de andre?

Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Hvad er det, du ikke forstår?
Du har stort set fået svaret på a) (såfremt du ikke ved det, så er exp(x)= e^x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#3

2) Tja, hvorledes findes halveringskonstanten for en aftagende eksponentieludvikling?

3: Differentialregning


Svar #6
17. februar 2008 af hjælpmig! (Slettet)

Ja undskyld jeg forstår godt a), men ikke de andre

Brugbart svar (0)

Svar #7
17. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#6
Prøv at slå op i din formelsamling, så vil du se, hvorledes halveringskonstanten bestemmes og hvorledes en sådan funktion differentieres.

Svar #8
17. februar 2008 af hjælpmig! (Slettet)

2) formlen hedder: T1/2 = log(1/2)/log(a) eller T1/2 = ln(1/2)/ln(a)

3: ?

Svar #9
17. februar 2008 af hjælpmig! (Slettet)

Okay, prøver det så.

Brugbart svar (0)

Svar #10
17. februar 2008 af dnadan (Slettet)

#8
korrekt, det er for en funktion af typen: f(x)=b*a^x
men for typen: N(t)=N0*exp(-kt) er t½=ln(2)/k

Brugbart svar (0)

Svar #11
17. februar 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785

Svar #12
17. februar 2008 af hjælpmig! (Slettet)

# 10 Tusind tak for hjælpen, det værdsætter jeg :)

# 11 Tusind tak for linket, det kan jeg virkelig bruge :)

Skriv et svar til: hjææælpp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.