Matematik
Differentialregning
18. februar 2008 af
Jennifer (Slettet)
Jeg skal differentiere funktionen:
f(x)= 3x^2 - 9x + 2
Og jeg ved at resultatet er:
f'(x) = 6x - 9
Med der stopper min viden så også... Jeg har ingen anelse om hvad jeg skal gøre nu! Eller jo, jeg ved at jeg skal bruge tretrins-reglen, men jeg kan ikke få det til at virke. Er der nogen der kan hjælpe?
På forhånd tak
f(x)= 3x^2 - 9x + 2
Og jeg ved at resultatet er:
f'(x) = 6x - 9
Med der stopper min viden så også... Jeg har ingen anelse om hvad jeg skal gøre nu! Eller jo, jeg ved at jeg skal bruge tretrins-reglen, men jeg kan ikke få det til at virke. Er der nogen der kan hjælpe?
På forhånd tak
Svar #2
18. februar 2008 af Jennifer (Slettet)
Undskyld, men den forstod jeg ikke? Kan du prøve at forklare det lidt mere? Tak!
Svar #3
18. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
#2.
Benyt den regel som mathon har skrevet. Ved differentiation rykkes potensen ned foran leddet, samtidig med, at der trækkes 1 fra potensen.
Du kan tage dem ledvis.
3x^2 differentieres til 6x^(2-1) = 6x^1 = 6x
9x differentieres til 9x^(1-1) = 9x^0 = 9
2 differentieres til 0 (konstanter bliver 0)
Hvormed,
f'(x) = 6x - 9 - 0
Benyt den regel som mathon har skrevet. Ved differentiation rykkes potensen ned foran leddet, samtidig med, at der trækkes 1 fra potensen.
Du kan tage dem ledvis.
3x^2 differentieres til 6x^(2-1) = 6x^1 = 6x
9x differentieres til 9x^(1-1) = 9x^0 = 9
2 differentieres til 0 (konstanter bliver 0)
Hvormed,
f'(x) = 6x - 9 - 0
Svar #4
18. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
#3.
Hov, der skulle egentligt have stået
3x^2 differentieres til 2*3x^(2-1) = 6x^1 = 6x
...osv. men det går nok.
Hov, der skulle egentligt have stået
3x^2 differentieres til 2*3x^(2-1) = 6x^1 = 6x
...osv. men det går nok.
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
