Matematik
underrum
18. februar 2008 af
stræber-pigen (Slettet)
http://peecee.dk/upload/view/98479
Nogen der vil hjælpe
Nogen der vil hjælpe
Svar #1
18. februar 2008 af peter lind
11. Der er to uafhængige parametre nemlig a oog b, hvilket peger på at dimensionen er 2 og det peger samtidig på en basis. Med a =1, b=0 fås
x^2+2, med a=0 og b=1 fås x+3. Disse polynomier er indlysende uafhængige og det er let at se at de kan frembringe samtlige polynomier i underrummet.
13.
Der gælder cos(2x) = 2cos^2(x)-1, så den sidste funktion kan dannes af de 2 første. Det er klart at 1 er linært uafhængig af de 2 andre funktioner, så dimensionen er 2.
18.
Vælg en basis for hver af de 2 underrum. Derefter vis at enhver vektor i U+V kan skrives som en linearkombination af disse vektorer, samt at de er lineært uafhængig.
0.
0-vektoren ligger i ethvert underrum, så denne vektor vil også ligge i deres fællesmængde. Hvis a ligger i fællesmængden for U og V ligger a både i U og i V. Tilsvarende med b. Hvad så med a+b?
x^2+2, med a=0 og b=1 fås x+3. Disse polynomier er indlysende uafhængige og det er let at se at de kan frembringe samtlige polynomier i underrummet.
13.
Der gælder cos(2x) = 2cos^2(x)-1, så den sidste funktion kan dannes af de 2 første. Det er klart at 1 er linært uafhængig af de 2 andre funktioner, så dimensionen er 2.
18.
Vælg en basis for hver af de 2 underrum. Derefter vis at enhver vektor i U+V kan skrives som en linearkombination af disse vektorer, samt at de er lineært uafhængig.
0.
0-vektoren ligger i ethvert underrum, så denne vektor vil også ligge i deres fællesmængde. Hvis a ligger i fællesmængden for U og V ligger a både i U og i V. Tilsvarende med b. Hvad så med a+b?
Svar #2
18. februar 2008 af stræber-pigen (Slettet)
11) Lineært uafhængig, tester vi dette ved at se om detA=0?
Svar #3
18. februar 2008 af peter lind
#2
Det er ikke særlig prakstisk, når det drejer sig om funktioner.
Hvad du end ganger polynomiet x+3 med kan du ikke få et andet grads polynomium. Tilsvarende gælder for andet gradspolynomiet at du ikke på nogen måde kan få et førstegrads polynomium ud af det.
Det er ikke særlig prakstisk, når det drejer sig om funktioner.
Hvad du end ganger polynomiet x+3 med kan du ikke få et andet grads polynomium. Tilsvarende gælder for andet gradspolynomiet at du ikke på nogen måde kan få et førstegrads polynomium ud af det.
Skriv et svar til: underrum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
