Matematik

Hjælp Boeing 737 & bolig

19. februar 2008 af cloudo (Slettet)
Jeg har virkelig brug for hjælp til følgende opgaver, jeg har kigget på dem i lang tid, men havde ikke kunne løse dem. Så håber, at i vil hjælpe mig og eventuelt forklare hvordan man laver dem.

Opgave 1
Under starten flyver en Boeing 737 med ca. 400 km/t. Dens stignings-vinkel er ca. 13 grader
- Hvor lang tid går der, inden den har nået en flyvehøjde på 5 km?

Opgave 2
I et boligområde tilstræbes en vis ensartethed på en gruppe nybyggede huse.Kommunalplanen har bestemt, at alle huse skal have en taghældning på 35 grader
Endvidere er det bestemt, at husene højst m have en gavlhøjde på 7 meter.
Alle huse bygges med en murhjde på 2,95.
- Udregn den største bredde, et hus kan få under disse regler.

Håber på svar hurtigts muligts.

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2008 af ibibib (Slettet)

1. Tegn selv en skitse af en retvinklet trekant.

2. Her kan du også tegne en skitse af en retvinklet trekant.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2008 af *CS* (Slettet)

1. Du har en retvinklet trekant, hvor du kender vinklerne og den modstående katate til 13 grader. - Beregn længden af hypotenusen. For at finde tiden, tager du hypotenusen delt med farten.

2. Du har igen en retvinklet trekant, hvor du kender vinklen og den modstående katete til 35 grader (7-2,95=4,05) - Beregn den hosliggende katete, så har du halvdelen af husets bredde.

Svar #3
19. februar 2008 af cloudo (Slettet)

1. mener du, at hypotenusen = cos(13)gange med 5 = 4,87185, og hypotenusen dividerer med farten = 4,87185/400 = 0,01218 ??? jeg er helt lost!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

sin(13) = 5/400t
sin(13)*400t = 5
t = 5/(sin(13)*400)
t = 0.05557 timer
t = 3.334 minutter

Svar #5
19. februar 2008 af cloudo (Slettet)

vil du så ikke forklare opgave 2 til mig også, please. >_<

Skriv et svar til: Hjælp Boeing 737 & bolig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.