Matematik

criiisvært

19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)


jeg har en andengradspolynomium f(x) = 2x^2 + 4x + c

Jeg skal beregne c. jeg aner ikke hvordan man beregner a, b,c i et andengradspolynomium?

også skal jeg vise at polynomiet ingen rødder har.

jeg sagt

d = (-4)^2 - 4 * 2^2 = 24-24 = 0

men d er jo 0, så er der er jo 1 rod???

er forvirret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Skriv hele opgaveformuleringen.

Svar #2
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

andengradspolynomium f(x) = 2x^2 + 4x + c

c e et fast tal, går igennem punkter (1,10)

Beregn tallet c

Vis at polynomiet ikke har nogen rødder. der har jeg selv brugt diskriminanten, men jeg får forkert resultat, fordi d bliver 0 og når den gør det er der 1 rod ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Det blev det jo lidt nemmere af :). Du har nu et punkt som du kan indsætte:

f(x) = 2x^2 + 4x + c
10 = 2*1^2 + 4*1 + c

Isoler c af denne.

Svar #4
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

det ligner da noget, men forstår den sku ikke. du sætter den ind i diskriminantens ligning for at beregne c ???

Svar #5
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

det gir jo ikke mening...har aldrig hørt lige det før.

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Det er 1'eren jeg starter med at løse. Hvor man skal finde værdien af c.

Dertil bruges punktet (1,10). Dette punkt findes på grafen for funktionen hvilket vil sige at når x har værdien 1 har f(x) værdien 10. Altså:

f(x) = 2x^2 + 4x + c
10 = 2*1^2 + 4*1 + c

Nu kan c bestemmes, ved at isolere den. Vi finder altså den c-værdi som gør at det givne andengradspolynomium går igennem punktet (1,10).

Svar #7
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

prøv og forklar mig det, hvis du kan og tak for det :-)

Brugbart svar (0)

Svar #8
19. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

du skal ikke bruge diskriminanten i den første og det har Danielras heller ikke gjort.

Du har et andengradspolynomium der hedder f(x) = 2x^2 + 4x + c og du ved at når x=1 er f(x)=10.

Det indsætter du så i ligningen for f og får

10 = 2*1^2 + 4*1 + c

Herefter isolerer du så c.

Når du har så fundet c kan du finde diskriminanten og vise at d<0

Svar #9
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

hmm. hvordan skal jeg isolere den?

udenfor 10 får jeg 7 tilsammen. ka det passe???

Brugbart svar (0)

Svar #10
19. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

#9 "udenfor 10 får jeg 7 tilsammen."

Den sætning forstår jeg altså ikke helt.. prøv at omformulere dit spørgsmål

Svar #11
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

jeg får 3+4

Brugbart svar (0)

Svar #12
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Hvad snakker du om?

Svar #13
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

oka sorry er lidt confussed. jeg mener 10 = 3 + 4 + c

Brugbart svar (0)

Svar #14
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

10 = 2*1^2 + 4*1 + c
10 = 2 + 4 + c

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. februar 2008 af peberdelfinen (Slettet)

10 = 2*1^2 + 4*1 + c

10=2+4+c

10=6+c

4=c

Svar #16
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

ja ups..havde overset at det var 2*1^2

Tussind Takkkkkk!!!!! i er de bedste når man ska hjælp til at lære noget og forstå noget.

Svar #17
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

kram! ;-b

Svar #18
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

så det er...

d = (-4)^2 - 4* 2^ 2*4 = 24 - 72

right? så bliver d mindre en 0 og negativt, så derfor er der ingen rødder?

d = -48

Brugbart svar (0)

Svar #19
19. februar 2008 af Danielras (Slettet)

D = b^2 - 4ac
D = 4^2 - 4*2*4
D = 16 - 32
D = -16

Svar #20
19. februar 2008 af Juliane2 (Slettet)

ja ok. jeg må hellere passe på med de regninger. tak :-)

Skriv et svar til: criiisvært

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.