Matematik

EKSPONENTIEL HJÆLP!!

19. februar 2008 af caaamie (Slettet)
Jeg får oplyst, at en eksponentiel (fx)=b*a^x udvikling vokser med 35 % pr. x - enhed (delta x = 1):

bestem grundtallet a?

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2008 af mathon

f(x) = y = b*a^x

yo = b*a^xo
1,35yo = b*a^(xo+1) = a(b*a^xo) = a*yo

1,35yo = a*yo, hvoraf

a = 1,35 (fremskrivningsfaktoren)

Svar #2
19. februar 2008 af caaamie (Slettet)

Hvad så når jeg ud fra dette skal:

Bestem fremskrivningsfaktoren og den procentvise funktionstilvækst svarende til : (delta x: 0,25) ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2008 af mathon

yo = b*1,35^xo
y = b*1,35^(xo+0,25) = 1,35^0,25*(b*1,35^xo) = 1,35^0,25*yo = 1,07791

y/yo = 1,07791/1

[(y-yo)/yo]*100% = (1,07791-1)*100% = 7,791%

når delta x = 0,25 er fremskrivningsfaktoren 1,07791 og funktionstilfæksten dermed 7,8%


Svar #4
19. februar 2008 af caaamie (Slettet)

taak manner :o)

er det okay hvis jeg stiller flere spørgsmål, er nemlig pænt tabt i nogle flere opgaver?

Skriv et svar til: EKSPONENTIEL HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.