Matematik
differentialligning
20. februar 2008 af
Janno (Slettet)
Hejsa der..
Sidder med opgave 8.007 og sidder fast, rigtig fast i spørgsmål b
Jeg skal opstille en diff.ligng. der beskriver rumfang V af væsken som funktion af tiden T.
Væsken tilføres med konstant hastighed/tidsenhed
Jeg har en ide om at løsningen er noget med en konstant ganget T(tiden) + voluminet ved T-nul...
Men jeg er desværre helt blank hvordan jeg skal opstille ligningen..
dy/dx el dv/dt =
Hvis der er en der har tid ville det være fedt, jeg skal nok have skåret det ud i pap, desværre
mvh Sven
Sidder med opgave 8.007 og sidder fast, rigtig fast i spørgsmål b
Jeg skal opstille en diff.ligng. der beskriver rumfang V af væsken som funktion af tiden T.
Væsken tilføres med konstant hastighed/tidsenhed
Jeg har en ide om at løsningen er noget med en konstant ganget T(tiden) + voluminet ved T-nul...
Men jeg er desværre helt blank hvordan jeg skal opstille ligningen..
dy/dx el dv/dt =
Hvis der er en der har tid ville det være fedt, jeg skal nok have skåret det ud i pap, desværre
mvh Sven
Svar #1
20. februar 2008 af Janno (Slettet)
Kom til at tænke over noget, lige da jeg slukkede for maskinen ( ja det kan man godt :-))
Er det noget med at :
y'= a , da stamfunktionen til a = ax+b
I mit tilfælde y' = c , da stamfunktion til c = ct+b ( b er voluminet til tiden o )
Er det noget med at :
y'= a , da stamfunktionen til a = ax+b
I mit tilfælde y' = c , da stamfunktion til c = ct+b ( b er voluminet til tiden o )
Svar #2
20. februar 2008 af dnadan (Slettet)
'Væsken tilføres med konstant hastighed/tidsenhed '
Dvs.
dV/dt=k <=> V(t)=k*t+c
Dvs.
dV/dt=k <=> V(t)=k*t+c
Skriv et svar til: differentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
