Matematik
Tangentligning
21. februar 2008 af
luktho88 (Slettet)
Hejsa
Har et lille problem med en umiddelbart rimelig nem opgave. Er bare ved at gå i spåner fordi jeg har siddet med den for længe tror jeg.
En funktion f er bestemt ved:
f(x) = 7 * ln(x) - 2x^2
Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen f i punktet P(1, f(1)).
Vil nogen prøve og regne den ud og fortælle mig om
-4x^2 + 4x - 2 ligningen for grafen?
mvh Lukas
Har et lille problem med en umiddelbart rimelig nem opgave. Er bare ved at gå i spåner fordi jeg har siddet med den for længe tror jeg.
En funktion f er bestemt ved:
f(x) = 7 * ln(x) - 2x^2
Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen f i punktet P(1, f(1)).
Vil nogen prøve og regne den ud og fortælle mig om
-4x^2 + 4x - 2 ligningen for grafen?
mvh Lukas
Svar #1
21. februar 2008 af dnadan (Slettet)
1. Beregn f(1)
2. Bestem f'(x)
3. Beregn f'(1)
4 Indsæt i: y=f(1)+f'(1)*(x-1) (tangentligningen)
2. Bestem f'(x)
3. Beregn f'(1)
4 Indsæt i: y=f(1)+f'(1)*(x-1) (tangentligningen)
Skriv et svar til: Tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
