Matematik
sandsynlighedsregning.
24. august 2004 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er nogle der kan hjælpe med denne opg.
I et sandsynlighedsfelt (U,P) er givet to hændelser A og B. Der oplyses at P(A)=1/3 og P(AUB)=2/3. Bestem P(B) i hver af følgende tilfælde.
a) A og B er disjunkte
b) A og B er uafhængige
på forhånd tak
I et sandsynlighedsfelt (U,P) er givet to hændelser A og B. Der oplyses at P(A)=1/3 og P(AUB)=2/3. Bestem P(B) i hver af følgende tilfælde.
a) A og B er disjunkte
b) A og B er uafhængige
på forhånd tak
Svar #1
24. august 2004 af iB (Slettet)
Tænk på A og B som arealer. Hvis A og B er disjunkte, har de ikke noget "areal" til fælles. Når så samtidig hele arealet af A og B er 2/3, og arealet af A er 1/3, må B jo også bare være 1/3
I b) skal du bruge at
P(A\\/B)=P(A)+P(B)-P(A/\\B)
Siden de to er uafhængige, så er
P(A/\\B)=P(A)P(B)
Notation:
/\\ = fællesmængde
\\/ = foreningsmængde
(håber jeg har bedre held til at svare på dette spørgsmål ;-)
I b) skal du bruge at
P(A\\/B)=P(A)+P(B)-P(A/\\B)
Siden de to er uafhængige, så er
P(A/\\B)=P(A)P(B)
Notation:
/\\ = fællesmængde
\\/ = foreningsmængde
(håber jeg har bedre held til at svare på dette spørgsmål ;-)
Skriv et svar til: sandsynlighedsregning.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
