Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

SRP - Tilbagemeldning inden klage

21. februar 2008 af ponystar (Slettet)
Jeg har et helt konkret spørgsmål vedr. klage over karakter for SRP. Som HHX elev, kan man så få en udtalelse om baggrunden for karakteren INDEN klagefristen er udløbet - altså så man ved, hvad grunden til fx en dumpe-karakter er?

I dette tilfælde vil lærer nemlig ikke give elev en udtaltelse til et 00, inden klagefristen er udløbet, da lærer mener, at eleven så blot kan modargumentere udtalelsen i sin klage.

Er der nogle, der ved noget helt sikkert om det her? Evt. et link til UVM, har ikke selv kunne finde noget. Håber virkelig der er nogle, der kan hjælpe. For een ting er mistanke om en uretfærdig karakter, en anden er, at lærer nægter at udtale sig om opgaven, hvis eleven egentlig har ret til en sådan.

På forhånd tak!
/Simone

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. februar 2008 af blackduck (Slettet)

#0

Det lyder mildest taget underligt.
http://us.uvm.dk/gymnasie//vejl/documents/hhxstudieretningsprojektet_000.pdf
Se de sidste linjer i dokumentet:

"Skolens leder fastsætter proceduren for meddelelse af karaktererne og orienterer om elevernes muligheder for at klage. Det anbefales, at vejlederne har en aktiv rolle i denne forbindelse, således eleven har mulighed for at få en begrundelse for bedømmelsen."

Jeg må ærligt indrømme, at jeg læser det fuldstændig modsat af hvordan det bliver gjort på jeres skole. Udtrykket "i denne forbindelse" må da henvise til, at vejlederen umiddelbart efter og før klagefristen udløber vil give en begrundelse for bedømmelsen.

Men, der står selvfølgelig ikke sort på hvidt, at eleven inden klagefristen udløber har retskrav på en udtalelse. Jeg vil anbefale dig at kontakte din retkor, stille og roligt gøre ham bekendt med problematikken og evt. have ovenstående linjer udskrevet på et enkelt stykke papir. Så ville jeg kræve en hel klar udmelding fra rektor om, hvorvidt man med baggrund i dette kan acceptere, at vejlederen ikke vil give en udtalelse alene for at gøre det sværere for eleven at klage. Det rejser jo nogen store problemer. Skal fremtidige elever der ønsker at klage så forsøge at fuppe deres vejleder til at tro, at de ikke ønsker at klage, netop for at få en udtalelse at forholde sig til? Eller skal man konsekvent nægte at give udtalelser til folk der ikke har fået et 12-tal inden klagefristen er udløbet?

Især hvis andre elver på din skole har kunne få en udtalelse syntes jeg du har en meget god sag jf. ovenstående.

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2008 af Belgerdk (Slettet)

Syntes der er en bevidst hindring i at give eleverne en ordentlig chance for at klage. Det er fastsat at en klage skal indleveres inden udløbsdatoen på 2 uger efter karakteren er blevet udleveret. Men da man først får begrundelsen for karakteren 3 uger efter karaktergivningen, vil klage processen være meget ufokuseret da man ikke har en konkret sag.

Jeg fik selv 00, og har tænkt mig at klage.

Skriv et svar til: SRP - Tilbagemeldning inden klage

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.