Matematik

vektorregning

22. februar 2008 af aisha_123 (Slettet)
I et koordintsystem i planen er to vektorer bestemt ved
a =(2,-3) og b=(2t-1,t+3), hvor t er et tal.

Bestem t, så a står vinkelret på b.
Er der nogen kan hjælpe med denne opgave?

På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2008 af ibibib (Slettet)

a·b=0

Svar #2
22. februar 2008 af aisha_123 (Slettet)

Jeg ved godt at hvis prikproduktet af to vektorer giver 0, så bliver vinklen vinkelret, men jeg kan ikke rigtig finde ud af hvordan jeg skal bestemme t, så a står vinkelret på b!

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#2.
Løs 2*(2t-1) + (-3(t+3)) = 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2008 af Isomorphician

a.b = a1*b1 + a2*b2
prøv at sætte dine værdier ind, og sæt dem lig 0

Svar #5
22. februar 2008 af aisha_123 (Slettet)

så hvis jeg har forstået ret, så kan jeg finde/bestemme t ud fra dette ligning eller hvad??

a.b = a1*b1 + a2*b2
Løs 2*(2t-1) + (-3(t+3)) = 0

(Vi er i gang med at lære vektorregning, så jeg ved ikke så meget om det endnu. Derfor ville det være meget nemmere hvis I kunne forklar det tydeligt med ord)

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2008 af Isomorphician

lige præcis

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)

#5.
a1*b1 + a2*b2 er skalarproduktet af a og b. Idet a og b skal stå vinkelret på hinanden, skal skalarproduktet af a og b være 0. Alstå skal a1*b1 + a2*b2 = 0 løses, og i den specifikke opgave er det så 2*(2t-1) + (-3(t+3)) = 0 der skal løses (med hensyn til t).

Svar #8
22. februar 2008 af aisha_123 (Slettet)

Hvordan kan jeg løse opgaven, når nu opgaven er uden hjælpemidler??
Altså uden brug af solve eller løs!

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. februar 2008 af Isomorphician

som i #7
Løs ligningen (isoler t):
2*(2t-1) + (-3(t+3)) = 0

Skriv et svar til: vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.