Matematik
Haster, vektorregning
22. februar 2008 af
aisha_123 (Slettet)
I et koordinatsystem i planen er der givet to vektorer
a(-1,2) og b= 2a-a(hat)
a)Beregn vinklen vinklen mellem a og b
b)Beregn koordinatsættet til projktionen af b og a
c)Beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af a og b.
Håber at der er nogen, der kan hjælpe med disse opgaver og på forhånd stor TAK!
a(-1,2) og b= 2a-a(hat)
a)Beregn vinklen vinklen mellem a og b
b)Beregn koordinatsættet til projktionen af b og a
c)Beregn arealet af det parallelogram, der udspændes af a og b.
Håber at der er nogen, der kan hjælpe med disse opgaver og på forhånd stor TAK!
Svar #1
22. februar 2008 af aisha_123 (Slettet)
Jeg har regnet a på denne åde og har fået vinlen til 0.78. Er det overhoved rigtigt??
vinkel(a,b)=arccos( (dotP(a,b))/||a|| * || b|| = 0.785398
vinkel(a,b)=arccos( (dotP(a,b))/||a|| * || b|| = 0.785398
Svar #6
22. februar 2008 af aisha_123 (Slettet)
Jeg har regnet så mange gange på den, at jeg ikke orker mere at regne på den!
Svar #7
22. februar 2008 af Isomorphician
ok, så lægger jeg den på straffesparkspletten, så må du selv sparke til den:
a.b = |a|*|b|*cos(v)
(-1, 2)*(0, 5) = kvrod(5)*kvrod(25)*cos(v)
10/((kvrod(5)*5) = cos(v)
v = ??
a.b = |a|*|b|*cos(v)
(-1, 2)*(0, 5) = kvrod(5)*kvrod(25)*cos(v)
10/((kvrod(5)*5) = cos(v)
v = ??
Skriv et svar til: Haster, vektorregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
