Matematik
hjælp. det haster
22. februar 2008 af
camilie2 (Slettet)
jeg er stået af. nogen kan hjælpe mig .
opgaven lyder sådan her.
ved planlægning af vindmøllers placering benyttes data over fordelingen af vindhastigheden. i nedenstående skema vises fordelingen af vindhastigheden ved en vejrstation målt over en 30-års periode.
a) tegn sumkurven. bestem medianen. den har jeg lavet.
b) vindens energiindhold kan fx. måles ved den effekt, vinden leverer til hver m2 møllevinge. når vindens hastighed V er målt i m/s, angiver y=0,63*V3 denne størrelse, målt i watt pr. m2.
Beregn energiindholdet, målt i watt pr. m2, når vindhastigheden er 8,0 m/s.
ved hvilken vindhastighed overstiger vindenergien 600 watt pr. m2?
Aflæs på sumkurven, hvor mange procent af tiden vindenergien ved den omtalte vejrstation overstiger 600 watt pr. m2.
jeg har prøvet at lave den på denne måde.
y=0,63*V3
y= 0,63*8,0^3= 322,56
er det rigtigt. og hvad mere skal jeg gør. plizzzzzzzzzzzzzzz hjælp
opgaven lyder sådan her.
ved planlægning af vindmøllers placering benyttes data over fordelingen af vindhastigheden. i nedenstående skema vises fordelingen af vindhastigheden ved en vejrstation målt over en 30-års periode.
a) tegn sumkurven. bestem medianen. den har jeg lavet.
b) vindens energiindhold kan fx. måles ved den effekt, vinden leverer til hver m2 møllevinge. når vindens hastighed V er målt i m/s, angiver y=0,63*V3 denne størrelse, målt i watt pr. m2.
Beregn energiindholdet, målt i watt pr. m2, når vindhastigheden er 8,0 m/s.
ved hvilken vindhastighed overstiger vindenergien 600 watt pr. m2?
Aflæs på sumkurven, hvor mange procent af tiden vindenergien ved den omtalte vejrstation overstiger 600 watt pr. m2.
jeg har prøvet at lave den på denne måde.
y=0,63*V3
y= 0,63*8,0^3= 322,56
er det rigtigt. og hvad mere skal jeg gør. plizzzzzzzzzzzzzzz hjælp
Svar #1
22. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
Det ser fint ud.
y = 0.63 * 8.0^3 = 322.56,
og næste spørgsmål 600 = 0.63 * V^3 <=> V = (600/0.63)^(1/3)
y = 0.63 * 8.0^3 = 322.56,
og næste spørgsmål 600 = 0.63 * V^3 <=> V = (600/0.63)^(1/3)
Skriv et svar til: hjælp. det haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
