Matematik

cas??

23. februar 2008 af Neeluh (Slettet)
Hej.

Jeg er lige igang med at løse nogle opgaver til en blækregning, og så er der en opgave som siger: Løs følgende ligninger ved hjælp af cas - og nu er jeg helt forvirret for ved ikk hvordan og hv ad jeg skal gøre?

Et eksempel på en opgave:

- x2(i anden) - x + 2 = 0

^^ :O er ret lost..

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2008 af Riemann

CAS står for "Computer algebra system".

Det der menes er, at du skal bruge en lommeregner eller et computerprogram til at løse ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Det skrives angiveligt:
solve(-x^2-x+2=0,x) på lommeregneren eller på computerprogrammet.

Svar #3
23. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

Okay, jeg har en HP 48gll lommeregner.. har lige fået den så er ikke så vildt bekendt med den endnu.. er det en knap der hedder cas eller ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2008 af siimba (Slettet)

#3
Knappen (eller funktionen) hedder solve

Svar #5
23. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

der er ingen knap som hedder sådan :S .. kunne det være s.slv?

og er der nogen der ved hvordan ligningen regnes ud?

Svar #6
23. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

Okay har fundet solve knappen. men kan stadig ikke finde ud af delen hvor man regner den ud. hmm

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2008 af Riemann

#6
prøv at slå op under "solve" i manualen - her burde der være et eksempel

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2008 af Sentinox (Slettet)

I henhold til manualen side 176 (5.5), som kan findes her:

http://h10032.www1.hp.com/ctg/Manual/c00043591.pdf

Er syntaksen, som foreslået i #2, altså:

SOLVE(-x^2-x+2=0,x)

Se eventuelt manualen for ydereligere, men det undrer mig dog at i ikke er blevet sat ind i dette af jeres underviser?

//Sentinox

Svar #9
23. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

de andre bruger en anden lommeregner end mig :S .. så vi er blevet sat lidt ind i det, men siden jeg ikk har løst opgaver med cas, ved jeg ikk hvordan jeg gør det her.. :)

skal jeg bare skrive hele ligningen ind og så trykke solve?

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. februar 2008 af siimba (Slettet)

#9
Nej, du skal trykke solve(-x^2-x+2=0,x)
Det er vigtigt at du bruger det "rigtige" komma (,) og ikke .

Svar #11
23. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

hvad mener du?:S

Svar #12
24. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

Jeg har fået løsningen til at være 0,4 ? kan det passe?? :S

og mange tak for svarene allesammen.. :)

Svar #13
24. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

** x = 0,4

Brugbart svar (0)

Svar #14
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Nej, løsningerne er:
x=1 v x=-2

Svar #15
24. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

hvordan tastede du det ind siden du fik det?

jeg tastede det ind som der stod jeg skulle ? :S

Brugbart svar (0)

Svar #16
24. februar 2008 af dnadan (Slettet)

solve(-x^2-x+2=0,x)

I hånden:
-x^2-x+2=0
d= (-1)^2-4*(-1)*2) 1+8=9

heraf:
x= (1-sqrt(9))/(-2)=(1-3)/(-2)=-2/-2=1
v
x= (1+sqrt(9))/(-2)=(1+3)/(-2)=4/-2=-2

Svar #17
24. februar 2008 af Neeluh (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: cas??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.