Matematik

Væksthastighed

23. februar 2008 af Mulle-L (Slettet)
Hej!
Er der nogen der kan forklare mig, hvordan man finder væksthastigheden når man kender differentialligningen.
Er det ikke noget med y'= y*(b-a*y)?

Tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Skriv opgaven ind, så er det lettere at give dig et konkret svar.

Svar #2
23. februar 2008 af Mulle-L (Slettet)

dh/dh = 0,0002609*h*(230-h) er differentialligningen.
ved starten er planten 12 cm.
Væskthastigheden skal bestemmes til det tidspunkt hvor planten er 80 cm.

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2008 af dnadan (Slettet)

hvad angiver h?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. februar 2008 af dnadan (Slettet)

i øvrigt tvivler jeg stærkt på, at der skal stå dh/dh..

Svar #5
23. februar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Ups hov nej undskyld der står dh/dt.
Hvor h er højden i cm og t er tiden der måles i døgn

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Du har at h=80, indsæt dette i din differentialligning, og du har hermed væksthastigheden til det tidspunkt hvor planten er 80 cm.

Svar #7
23. februar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Nå ja selvfølgelig, det er da ikke så svært så.
Tusind tak igen igen

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2008 af dnadan (Slettet)

Første spørgsmål i den slags opgaver er generelt noget med, at man 'bare' skal indsætte funktionsværdien i differentialligningen, og IKKE løse den(som rigtig mange giver sig ud på)

Svar #9
23. februar 2008 af Mulle-L (Slettet)

Ja, det har jeg efterhånden fundet ud af. Synes bare at det nogen gange virker for let, og så begynder man at skrive en masse ligninger op til ingen nytte. Men du får tak for hjælpen, den får jeg nok brug for en anden gang igen...

Skriv et svar til: Væksthastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.