Matematik

Skæring mellem 2 lineære funktioner

25. februar 2008 af addvokado (Slettet)
Jeg skal beregne skæringen mellem 2 lineære funktioner som lyder således :

f(x) 117x+12840 og g(x)1,05x+27.000

jeg er helt stået af, kan slet ikke se det logiske i det lige nu.

Skal jeg ikke sætte dem op mod hinanden, eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Ja. I skæringspunktet har de to funktioner jo de samme værdier hvorfor f(x) = g(x):

117x+12840 = 1,05x+27000

Løs denne med hensyn til x.

Svar #2
25. februar 2008 af addvokado (Slettet)

jeg kom frem til dette :

1,17x+12840=1,05+27000
1,17x-1,05x=27.000-12.840
0,12x=14160
X=14160/0,12
X=118.000

hvordan lyder den så videre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Jeg synes der opstår nye tal, punktummer, kommaer osv. hele tiden. Vil du ikke en gang for alle skrive opgaven som den står i din bog eller hvor den nu engang kommer fra.

Svar #4
25. februar 2008 af addvokado (Slettet)

Det er ikke en konkret opgave, men en blandings opgave med forige opgaver.

1,17x+12840=1,05x+27000

1,17x-1,05x=27000-12840

0,12x=14160

X=14160/0,12

X=118000


Sådan ser den ud rigtig, det gik hvis lidt for stærkt..

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, det er korrekt. Indsæt nu x-værdien i enten f(x) eller g(x) for at få y-værdien til skæringspunktet.

Svar #6
25. februar 2008 af addvokado (Slettet)

Mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: Skæring mellem 2 lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.