Matematik
Isolering
25. februar 2008 af
jeghedderpia (Slettet)
Hej, hvorledes isolerer jeg "a" i følgende ligning:
150 = 10,110 * a^0,5021
150 = 10,110 * a^0,5021
Svar #1
25. februar 2008 af juventuz (Slettet)
150=10.11*a^0.5021
150/10.11=a^0.5021
0.5021'nde sqrt(150/10.11)=a
a= 215.22
150/10.11=a^0.5021
0.5021'nde sqrt(150/10.11)=a
a= 215.22
Svar #2
25. februar 2008 af dnadan (Slettet)
#1 Det hedder ikke den 0.5021'nde sqrt. Det giver ikke mening.
squareroot = kvadratrod = ^½
cube root = kubikrod = ^(1/3)
Det burde hedde:
den 0.5021'nde ROD af(150/10.11)
Alternativt:
150/10.11=a^0.5021
<=>
(150/10.11)^(1/(0.5021))=a (så slipper man for formuleringsproblemerne)
squareroot = kvadratrod = ^½
cube root = kubikrod = ^(1/3)
Det burde hedde:
den 0.5021'nde ROD af(150/10.11)
Alternativt:
150/10.11=a^0.5021
<=>
(150/10.11)^(1/(0.5021))=a (så slipper man for formuleringsproblemerne)
Skriv et svar til: Isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
