Matematik

Reducering

26. februar 2008 af Josefine123 (Slettet)
Hejsa. :)

Nogen der kan hjælpe mig med at reducere dette udtryk?

0,25(4p^2+4p*q+4p*r+q^2+q*r+r^2)

Jeg tænker lidt på nogen kvadratsætninger, men kan ikke helt få det til at passe.

På forhånd tak. :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2008 af mathon

0,25(4p^2+4p*q+4p*r+q^2+q*r+r^2) = 0,25((4p^2+4pq+q^2)+4p*r+q*r+r^2) =

0,25((2p+q)^2+4pr+qr+r^2) = 0,25(2p+q)^2 + (p+0,25q+0,25r)r

Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.