Matematik
Forskrift for potensfunktion
26. februar 2008 af
sjoberg99 (Slettet)
Hvordan finder man frem til forskriften for en potensfunktion, når man kender to punkter på denne?
Svar #1
26. februar 2008 af mathon
y = b*x^a
y1 = b*xa^a
y2 = b*x2^a, so divideres
y2/y1 = (x2/x1)^a
log(x2/x1)*a = log(y2/y1)
a = log(y2/y1)/log(x2/x1)
b = y/x^a = y*x^(-a) = y1*x1^(-a) = y2*x2^(-a)
y1 = b*xa^a
y2 = b*x2^a, so divideres
y2/y1 = (x2/x1)^a
log(x2/x1)*a = log(y2/y1)
a = log(y2/y1)/log(x2/x1)
b = y/x^a = y*x^(-a) = y1*x1^(-a) = y2*x2^(-a)
Svar #4
25. februar 2011 af Monsterman13 (Slettet)
a = log(y2/y1)/log(x2/x1)
da du allerede kender et x og y
og du nu kender a
så kan du bare sætte tallene ind i formlen
y = b * x ^ a
og isolere b
Skriv et svar til: Forskrift for potensfunktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
