Matematik

Eksponentialfunktioner!!

25. august 2004 af zara05 (Slettet)
hej.... har problemer med opg forneden:
håber nogen kan hjælpe mig...

Thorleif har 10000 kr., som han kan anbringe til 10% p.a. eller til 5% pr. halvår.
1.Hvad kan bedst betale sig?
2.Hvor meget vil han have til rådighed efter 7 år i hvert af de to tilfælde?

min bud på 1. spørgsmål er:
Jeg bruger formlen: Kn=K*(1+r)^n
K=10000(1+0,5)^7=170859 kr
K=10000(1+0,10)^7=19487 kr
så ved jeg ikk rigtig ..........

Svar #1
25. august 2004 af zara05 (Slettet)

forresten det er opg 1318 i MAT 1 BOGEN............

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2004 af frodo (Slettet)

5%=0,05 ikke 0,5 som du skriver..

og desuden var de 5% jo pr halvår, dvs at der på 7 år er 14 terminer..

Svar #3
25. august 2004 af zara05 (Slettet)

ok... men er det rigtige formel jeg bruger på 1.spørgsmål.....?
og hvordan skal jeg opstille opgaven i den 2. spørgsmål...?

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. august 2004 af frodo (Slettet)

hvis du siger at vi ser på et år, skal du sætte (1+0,05) i anden, da der er to terminer på et år. Hvis det giver mindre end 1,1 svarende til en rente på mindre end 10%, kan det selvfølgelig bedst svare sig at tage den først nævnte mulighed.

Det var 1.spg

2. spg.) der bruger du den formel, som du ellers ville have brugt i 1)

Svar #5
25. august 2004 af zara05 (Slettet)

altså 10000(1+0,05)^2 = 11025
så......?


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. august 2004 af frodo (Slettet)

så får du slutbeløbet efter et år

Hvis du siger (1+0,05)^2=1,1025
så ser du at man på et år får en rente svarende til 10,25%p.a.

Svar #7
25. august 2004 af zara05 (Slettet)

ok... så som han kan anbringe til 10% p.a. kan bedst betale sig?

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. august 2004 af frodo (Slettet)

det kan bedst svare sig at sætte pengene ind til 5% pr. halvår.. = 10,25% pr. hele år jf. ovenstående udregning

Skriv et svar til: Eksponentialfunktioner!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.