Matematik

Cirkelligning

26. februar 2008 af martinonline (Slettet)
Jeg har fået et par opgaver som jeg skal besvare,
her i blandt er nogle opgaver vedr. cirkelligninger - Jeg er dog lidt i tvilv om de er rigtige.

1:

Cirkel: Centrum (-2,2) og Radius på 5

Cirkelligning: ((-7)-(-2))^2 + (2-2)^2 = 5^2

2:

Cirkel: Centrium (-3,-2) med punktet (3,4) på Cirkelperiferien.

Cirkelligning: (3-(-3))^2 + (4-2)^2 = 8,5^2

Jeg er i tvivl om hvorvidt der skal være plus eller minus inden i paranteserne og generelt om de er rigtige.
Håber i kan hjælpe, På forhånd tak.

Her kan der også ses et billede en opstilling i Word 2007 (screenshot) http://billedeupload.dk/showorginal-761.jpg

Svar #1
26. februar 2008 af martinonline (Slettet)

Fejl i link til billede af cirkelligningerne i Office 2007:
Her er det korrekte http://billedeupload.dk/showoriginal-761.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2008 af dnadan (Slettet)

2) Husk at skrive hvorledes, du er kommet fram til radius.

Men så ved jeg kan se med centrum, så ser det fint ud, dog kan der skrives: -(-3)=3

Svar #3
26. februar 2008 af martinonline (Slettet)

#2 - dnadan

Hvordan skal jeg skrive jeg er kommet frem til radius, lægge det sammen og tage kvadratroden?

((-7)-(-2))^2 + (2-2)^2 = kvadratroden af 5^2 = 5 ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2008 af MatJakob (Slettet)

Hvis du i første opgave skal angive en ligning for cirklen, er svaret

(x+2)^2+(y-2)^2=25.

Den generelle form for cirklens ligning er

(x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2, hvor (a,b) er cirkelns centrum og r er radius.

Ligningen angiver, hvilke punkter, der ligger på cirkelranden. F.eks. ligger punktet (x,y) = (1,6) på cirklen, da ligningen

(1+2)^2 + (6-2)^2 = 25 <=> 3^2 + 4^2 = 25 er et sandt udsagn.

Cirklen består altså af alle de punkter, der opfylder ligningen.

I den anden opgave kender du centrum men ikke radius. Dvs. venstresiden af ligningen kan udfyldes:

(x+3)^2 + (y+2)^2 = r^2.

radius finder du ved at udregne afstanden mellem centrum og punktet på cirkelperiferien:
r^2 = (3 - (-3))^2 + (4 - (-2))^2 = 6^2 + 6^2 = 72.

Ligningen bliver derfor

(x+3)^2 + (y+2)^2 = 72

Skriv et svar til: Cirkelligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.