Matematik
3.005
27. februar 2008 af
Bruger88 (Slettet)
Verdensproduktionen afzink kan for perioden 1900-1990 tilnærmelsesvis beskrives ved modellen:
y=b*e^kt
hvor y er verdensproduktionen af zink, og t antal år efter 1900. I 1900 var verdensproduktionen af zink 0,40. I 1990 var verdensproduktionen af zink 7,0.
a) bestem tallene b og k
b) bestem fordoblingstiden for verdensproduktionen af zink ifølge modellen.
c) Kommenter modellen, når der oplyses, at verdensproduktionen af zink i 2000 var på 8.0....
Hvordan kan man finde b og k når man kun får opgivet 2 tal?
y=b*e^kt
hvor y er verdensproduktionen af zink, og t antal år efter 1900. I 1900 var verdensproduktionen af zink 0,40. I 1990 var verdensproduktionen af zink 7,0.
a) bestem tallene b og k
b) bestem fordoblingstiden for verdensproduktionen af zink ifølge modellen.
c) Kommenter modellen, når der oplyses, at verdensproduktionen af zink i 2000 var på 8.0....
Hvordan kan man finde b og k når man kun får opgivet 2 tal?
Svar #1
27. februar 2008 af -Zeta- (Slettet)
a) Du kender y(0)=0.40 og y(90)=7, som kan indsættes i forskriften. Ved hjælp af to ligninger med to ubekendte, kan du nu finde b og k.
b) Benyt formlen for fordoblingskonstanten, T_2 = ln(2)/k
b) Benyt formlen for fordoblingskonstanten, T_2 = ln(2)/k
Svar #5
06. april 2008 af Udisen (Slettet)
dav!
har samme opgave kan overhovdet ikke finde ud af det...
har samme opgave kan overhovdet ikke finde ud af det...
Skriv et svar til: 3.005
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
