Matematik
Sindsyyyyg
28. februar 2008 af
Rasie (Slettet)
3) om funktionen f(x) = bax oplyses, at f(0)=7, og at funktions værdien f(x) tredobles, nr x øges med ?x=9. Bestem tallene a og b
Svar #2
28. februar 2008 af Sherwood (Slettet)
f(x)=bax ville i hvert fald ikke være særlig sjov med en x-værdi på 0. :-)
Svar #4
28. februar 2008 af Danielras (Slettet)
f(x)=b*a^x
7 = b*a^0
7 = b*1
b = 7
3*f(x) = f(x+9)
3*(7*a^x) = 7*a^(x+9)
x sættes nu lig 0, da det giver den nemmeste udregning:
3*(7*a^0) = 7*a^(0+9)
3*(7*1) = 7*a^9
3 = a^9
a = 3^(1/9)
7 = b*a^0
7 = b*1
b = 7
3*f(x) = f(x+9)
3*(7*a^x) = 7*a^(x+9)
x sættes nu lig 0, da det giver den nemmeste udregning:
3*(7*a^0) = 7*a^(0+9)
3*(7*1) = 7*a^9
3 = a^9
a = 3^(1/9)
Svar #5
01. marts 2008 af lund2007 (Slettet)
Kan det ikke passe at dette er 2025 i gyldendal gymnasiematematik, den blå?
Kh Camilla
Kh Camilla
Skriv et svar til: Sindsyyyyg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
