Matematik

regneforskrift!!!!

01. marts 2008 af Tina17 (Slettet)
funktionen f oplyses at f'(x)=3x^2+2x-5 og en linie med ligningen y=5 er tangent til grafen for f.

jeg skal bestem regneforskriften for f.

hvad skal jeg gøre?

tak på forhånd:)

Svar #1
01. marts 2008 af Tina17 (Slettet)

skal jeg først differentiere funktionen?

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2008 af lund2007 (Slettet)

Hvis du har pogramet graph, kan du sætte den ind der også vil det automatisk give dig svaret. det kan dowloades gratis :)
Kh Camilla

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2008 af lund2007 (Slettet)

Nu har jeg selv lige prøvet men den vil godt nok ikke lige :( håber du selv finder en løsning .. held og lykke :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2009 af msnoergaard (Slettet)

jeg har den samme opgave.. og jeg ved man skal differentiere funktionen.. men derefter ved jeg ikke hva man skal.. har du fundet ud af noget?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2009 af NejTilSvampe

f(x)=∫f'(x)dx = x3+x2-5x+K

Nu skal du løse for K,

du ved at y tangerer f i et max/min punkt da y kun er lig med en konstant.

så du kan sætte f'(x)=0 :

3x^2+2x-5=0

du løser som almindelig andengradsligning og får to resultater: x1 og x2

så finder du bare K ved at sige  f(x1)=5 og f(x2)=5

Sådan vil jeg ihvertfalde løse opgaven. 


Skriv et svar til: regneforskrift!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.