Matematik

gymnasiematematik

01. marts 2008 af lund2007 (Slettet)
jeg har en opgave som jeg bare ikke kan finde ud af hvordan skal løses :(
Den hedder : om funktionen f(x)=ba^x oplyses, at f(0) =7 , og at funktionsværdien tredobles, når x øges med trekantx (delta x?(min egen indførte kommentar))er =9. bestem tallene a og b

Jeg er helt lost nogen der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2008 af ibibib (Slettet)

x1=0 og x2=7.
Den sidste oplysning benytter du til at bestemme punkt nummer 2.
x2=x1+9=0+9=9
y2=y1·3=7·3=21

Brugbart svar (1)

Svar #2
01. marts 2008 af peter lind

Er deltax=0.9 ?
du sætter de givne værdier ind i funktionen. Så får du
f(0)=7 = b*a^0
f(deltax) = 3*7 = b*a^deltax
så skal du løse disse 2 ligninger med 2 ubekendte.

Svar #3
01. marts 2008 af lund2007 (Slettet)

Mange tak :)delta x er = 9 Jeg prøver lige at se om jeg kan få det til at funge :)

Svar #4
01. marts 2008 af lund2007 (Slettet)

altså nu siger bogens facit liste at a =1,1298 og b =7
Jeg kan slet ikke få det til at være noget der ligner det ..

Svar #5
01. marts 2008 af lund2007 (Slettet)

Jeg har fundet ud af det nu mange tak for hjælpen :)

Skriv et svar til: gymnasiematematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.