Matematik
målestoksforhold
01. marts 2008 af
guccipigen (Slettet)
har en tegning og opgaven lyder jeg skal bevise målestoksforholdet er 1:2000 men hvordan kan jeg det??
____________________________________________________
har os en anden: vognen bliver løftet op 52 meter turen tager 24 sekunder.
beregn vognens gennemsnitsfart op har ikke nogle forslag så gerne med udregninger hvis i ved det.
___________________________________________________
så den sidste hehe: efter kort tid bliver vognen sendt ned. ifølge en matematisk model for faldet kan sammenhængen mellem faldlængden x og farten v beskrives ved v= 0,0036 x i 3. - 0,35 x i 2. + 8,5 x
beregn farten når vognen er 5 meter fra toppen
-------------------------------------------
håber i forstod det det er svært at skrive i anden og i trejde
____________________________________________________
har os en anden: vognen bliver løftet op 52 meter turen tager 24 sekunder.
beregn vognens gennemsnitsfart op har ikke nogle forslag så gerne med udregninger hvis i ved det.
___________________________________________________
så den sidste hehe: efter kort tid bliver vognen sendt ned. ifølge en matematisk model for faldet kan sammenhængen mellem faldlængden x og farten v beskrives ved v= 0,0036 x i 3. - 0,35 x i 2. + 8,5 x
beregn farten når vognen er 5 meter fra toppen
-------------------------------------------
håber i forstod det det er svært at skrive i anden og i trejde
Svar #1
01. marts 2008 af Da-ted (Slettet)
Den første kan jeg ikke umiddelbart se hvordan du skal løse må jeg indrømme, men der er nogle genier herinde der nok sikkert kan finde en metode:)
I nummer to.. Vil ikke give dig svaret men tænk på at fart er et udtryk for distance pr. tid. Vognen bevæger sig 52m og det tager den 24 sekunder.
x er i den sidste det antal meter vognen er over jorden. Du skal altså bare sætte 5 ind på x's plads i formlen og regne ud:)
x^2 = x i 2.
x^3 = x i 3.
I nummer to.. Vil ikke give dig svaret men tænk på at fart er et udtryk for distance pr. tid. Vognen bevæger sig 52m og det tager den 24 sekunder.
x er i den sidste det antal meter vognen er over jorden. Du skal altså bare sætte 5 ind på x's plads i formlen og regne ud:)
x^2 = x i 2.
x^3 = x i 3.
Svar #2
01. marts 2008 af Da-ted (Slettet)
HOv skrev forkert... x er antal meter fra toppen. Altså meter vognen er faldet og ikke meter fra jorden, men ændrer ikke på at du skal sætte 5 ind på x's plads.
Skriv et svar til: målestoksforhold
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
