Matematik
reducering!
26. august 2004 af
gympige (Slettet)
Hej!
Jeg har 2 opgaver som jeg er i tvivl om, og håber nogle vil hjælpe!
Begge opgaver skal reduceres.
Først vil jeg høre om en vil rette denne opgave:
(2a-b)(2a+b)-4(a+3b)^2+4b(6a-1)
=4a^2-b^2-4a^2+12b^2-8ab+24ab-4b
=11b^2+16ab-4b
Og hvis en vil fortælle mig lidt om hvordan jeg løser denne opgave ville jeg også blive glad:
(x^2+4x+4)(x-2)^2/x^2-4
Håber meget en vil hjælpe!
en tvivlende pige...
Jeg har 2 opgaver som jeg er i tvivl om, og håber nogle vil hjælpe!
Begge opgaver skal reduceres.
Først vil jeg høre om en vil rette denne opgave:
(2a-b)(2a+b)-4(a+3b)^2+4b(6a-1)
=4a^2-b^2-4a^2+12b^2-8ab+24ab-4b
=11b^2+16ab-4b
Og hvis en vil fortælle mig lidt om hvordan jeg løser denne opgave ville jeg også blive glad:
(x^2+4x+4)(x-2)^2/x^2-4
Håber meget en vil hjælpe!
en tvivlende pige...
Svar #1
26. august 2004 af P3X-018 (Slettet)
Den første opgave er forkert, det skulle gerne give
-37b^2-4b
Ved den anden skal du bar gange parenteserne ud i tælleren også forkert, hvilke skulle blive
x^4-8x^2+16 = (x-2)^2*(x+2)^2
Og tælleren er jo
x^2-4 = (x-2)*(x+2)
Altså vil du få
((x-2)^2*(x+2)^2)/((x-2)*(x+2))
Du kan så forkert sådan at nævner udgå
Så får du
x^2-4
-37b^2-4b
Ved den anden skal du bar gange parenteserne ud i tælleren også forkert, hvilke skulle blive
x^4-8x^2+16 = (x-2)^2*(x+2)^2
Og tælleren er jo
x^2-4 = (x-2)*(x+2)
Altså vil du få
((x-2)^2*(x+2)^2)/((x-2)*(x+2))
Du kan så forkert sådan at nævner udgå
Så får du
x^2-4
Svar #2
28. august 2004 af gympige (Slettet)
Tak for svarene...
Der er bare lige det problem at jeg ikke kan se hvordan du kan få tælleren i brøken til at blive x^4-8x+16... Hvis du vil forklare hvordan du kom frem til det vil jeg blive meget glad ;-)
Der er bare lige det problem at jeg ikke kan se hvordan du kan få tælleren i brøken til at blive x^4-8x+16... Hvis du vil forklare hvordan du kom frem til det vil jeg blive meget glad ;-)
Svar #3
28. august 2004 af P3X-018 (Slettet)
Du har tælleren:
(x^2+4x+4)(x-2)^2
Først åbner du parentesen mht. potensen
(x-2)^2 = x^2 - 4x + 4
Derefter siger du
(x^2-4x+4)*(x^2+4x+4)
Også forkorter du.
kan du se det nu?
(x^2+4x+4)(x-2)^2
Først åbner du parentesen mht. potensen
(x-2)^2 = x^2 - 4x + 4
Derefter siger du
(x^2-4x+4)*(x^2+4x+4)
Også forkorter du.
kan du se det nu?
Skriv et svar til: reducering!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
