Matematik

Hvordan gør jeg ?

02. marts 2008 af sone babai (Slettet)
hvis funktionsskriften er y=2i6/2x og jeg skal bruge det i en graf hvordan gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Er det korrekt skrevet op det der?

Svar #2
02. marts 2008 af sone babai (Slettet)

ups , y=2^6/2^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

altså:
y=2^6/2^x=2^6*2^(-x)=64*2^(-x)

dvs. en eksponentielfunktion, hvorledes ser sådan en ud?

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2008 af mathon

2^6/2^x = 2^(6-x)

Svar #5
02. marts 2008 af sone babai (Slettet)

jamen jeg kan ikk få det til at passe når jeg f.eks skal sætte et tal ind i stedet for x som er 64 .

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Passe med hvad?

Svar #7
02. marts 2008 af sone babai (Slettet)

få det til at passe når jeg skal tegne en graf. dte tal jeg så får passer ikke . hvis x skal være 64 hva ku den så hedde?

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2008 af Danielras (Slettet)

Er slet ikke med på hvad du mener. Kan du ikke skrive opgaven præcist som den er formuleret?

Brugbart svar (0)

Svar #9
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

prøv at lave en tabel, hvis x=1, hvis x=2 og så fremdeles.

Svar #10
02. marts 2008 af sone babai (Slettet)

2^6/2^x
det er fuktionen, og så er der nogen tal der står jeg skal bruge istedet for x som f.eks er 64 .. og problemet er bare at jeg ikk kan få et ordenligt resultat ud af det.

Brugbart svar (0)

Svar #11
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#10
vælg x som lave naturlige tal, det er lettest at regne med.

Svar #12
02. marts 2008 af sone babai (Slettet)

jeg har prøvet med de narturlige og det kan jeg godt finde ud af, problemet er bare at jeg ikk kan få det til at hænge sammen når jeg skal bruge de store tal.

Jeg skal prøve og sætte de her tal ind istedet for x: 64, 32 og 16

Brugbart svar (0)

Svar #13
02. marts 2008 af Isomorphician

Hvad mener du med at du ikke kan få det til at hænge sammen?
Og hvad er et "ordentligt resultat"?

Brugbart svar (0)

Svar #14
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#12 hvorfor vælger du så store tal?

Vælg dog, 0,1,2,3,4,5,6.... osv.

dvs:

f(x)=2^(6-x)
f(0)=2^(6-0)=2^6=64
f(1)=32
f(2)=16
f(3)=8
f(4)=4
f(5)=2
f(6)=1
f(7)=1/2
f(8)=1/4

osv.

Svar #15
02. marts 2008 af sone babai (Slettet)

hvis jeg sætter de der tal ind så kommer der et eller andet uendeligt tal?
Kan du evt vise hvordan man gør?

Brugbart svar (0)

Svar #16
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

#15
det har jeg jo netop vist.

Brugbart svar (0)

Svar #17
02. marts 2008 af mathon

støttespunkter:
se
http://peecee.dk/upload/view/101276

Brugbart svar (0)

Svar #18
02. marts 2008 af mathon

støttespunkter --> støttepunkter

Skriv et svar til: Hvordan gør jeg ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.