Matematik

f(x) = 1,5

02. marts 2008 af KajaWestergaard (Slettet)
Følgende sammenhængende værdier af x og y er givet ved:

x 1 2 3 5
y 3 1,1 0,6 0,3

a)Undersøg om den lineære, eksponentielle eller potens funktion f bedst beskriver ovenstående sammenhæng.
Jeg har fundet frem til den er potens.

b)Bestem en forskrift for f.
Jeg har fået den til: 2,98*x-1,44

Men hvordan løser jeg så den næste både ved hjælp af grafen og hvordan man skal beregne det??

c)Løs ligningen f(x)=1,5 ved hjælp af grafen og ved beregning.

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2008 af dnadan (Slettet)

hmmm... Du skriver, at du har fundet frem til, at der er tale om en potensfunktion, men du skriver funktionen for en lineær?

Men c)
1.5=b*x^a løs denne ligning.

Svar #2
02. marts 2008 af KajaWestergaard (Slettet)

Hvis den ikke er 2,98 * x ^-1,44, hvad er den så, har aflæst den i Graph (program) ? Skal jeg beregne a og b ?


Skal jeg sætte forskriften for f fra opgave b ind i efter 1,5 = ...(forskriften) i opgave c ??

Svar #3
02. marts 2008 af KajaWestergaard (Slettet)


Hvordan udregner man så 1,5 = 2,98 * x ^-1,43 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2008 af toffiedk (Slettet)

Du solver den :) solve(1.5=2.98*x^-1.43,x)

Skriv et svar til: f(x) = 1,5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.